1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.

Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2010

Ingrediënten 8 personen


* 24 verse sint-jacobsvruchten.
* 24 dunne plakjes tonijn.
* 1 limoen,sap ervan.
* 10 eetlepels sojasaus.
* 1 theelepel gemberpoeder.
* 2 eetlepels arachideolie.
* 150 gr lamsoor of zeekraal.
* 1 nootje boter.
* Peper & zout.


Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.
Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak een sausje van limoensap,sojasaus,gemberpoeder en een scheutje olie.
* Giet di over de sint-jacobsvruchten,meng en laat ze 1 uur marineren in de koelkast.
2. Haal de sint-jacobsvruchten uit de marinade en dep ze goed droog.
* Rol er dan de plakjes tonijn omheen.
3. Bak de sint-jacobsvruchten aan één zijde kort aan in de hete arachideolie,zodat de tonijn niet te gaar wordt en nog een beetje rood blijft.
4. Spoel de lamsoor,laat uitlekken en stoof de groente even aan in een nootje boter.
* Breng op smaak met peper.
* Of spoel de zeekraal,blancheer een paar minuten in water tegen de kook aan,laat uitlekken en breng op smaak met peper.
5. Leg op elk bord 3 sint-jacobsvruchten en garneer met lamsoor of zeekraal.

Bron

Libelle.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top