Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.

Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2010

Ingrediënten 8 personen


* 24 verse sint-jacobsvruchten.
* 24 dunne plakjes tonijn.
* 1 limoen,sap ervan.
* 10 eetlepels sojasaus.
* 1 theelepel gemberpoeder.
* 2 eetlepels arachideolie.
* 150 gr lamsoor of zeekraal.
* 1 nootje boter.
* Peper & zout.


Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.
Pralines van sint-jacobsvruchten en tonijn.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak een sausje van limoensap,sojasaus,gemberpoeder en een scheutje olie.
* Giet di over de sint-jacobsvruchten,meng en laat ze 1 uur marineren in de koelkast.
2. Haal de sint-jacobsvruchten uit de marinade en dep ze goed droog.
* Rol er dan de plakjes tonijn omheen.
3. Bak de sint-jacobsvruchten aan één zijde kort aan in de hete arachideolie,zodat de tonijn niet te gaar wordt en nog een beetje rood blijft.
4. Spoel de lamsoor,laat uitlekken en stoof de groente even aan in een nootje boter.
* Breng op smaak met peper.
* Of spoel de zeekraal,blancheer een paar minuten in water tegen de kook aan,laat uitlekken en breng op smaak met peper.
5. Leg op elk bord 3 sint-jacobsvruchten en garneer met lamsoor of zeekraal.

Bron

Libelle.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top