1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bisque van langoustines.

Bisque van langoustines.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2010

Ingrediënten 8 personen


* 500 gr langoustines,gekookt en ongepeld.
* 4 eetlepels olijfolie.
* 1 kleine ui,gesnipperd.
* 1 kleine wortel,in blokjes.
* 1 stengel selder,in boogjes.
* 1 eetlepel tomatenpuree.
* 30 ml cognac.
* 125 ml droge witte wijn.
* 3 takjes bladpeterselie.
* 1 takje tijm.
* 1 laurierblaadje.
* 500 ml visbouillon.
* 1 rijpe tomaat,ontveld,ontpit en in stukken.
* 1 eetlepel bloem.
* 8 satéstokjes.
* Peper & zout.


Bisque van langoustines.
Bisque van langoustines.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pel de langoustines en bewaar koppen en schalen.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
* Doe er de koppen en de grof gestampte schalen van de langoustines bij.
* Voeg er de ui,wortel en selder aan toe en bak 15 minuten op een hoog vuur.
* Voeg er de tomatenpurre en de bloem aan toe en roer goed.
* Haal van het vuur,giet er de cognac bij en flambeer(nooit onder een dampkap die aanstaat!).
* Leng aan met de witte wijn,zet weer op het vuur en laat tot de helft inkoken.
3. Voeg er de tijm,peterselie,laurier,bouillon en tomaat aan toe.
* Laat de soep 25 minuten zachtjes koken,zonder deksel.
4. Mix de soep met een krachtige staafmixer en zeef ze.
* Breng op smaak met peper en zout.
5. Bak de langoustinestaartjes in de rest van de hete olijfolie kort aan en kruid ze met peper en zout.
* Seek ze op de satéstokjes.
6. Serveer de soep in glaasjes met een langoustinesaté.

Bron

Libelle.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top