1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Griet met graantjesmosterd en trio van puree.

Griet met graantjesmosterd en trio van puree.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2010

Ingrediënten 8 personen


* 1,200 kg griet met vel.
* 3 eetlepels olijfolie.
* 600 gr aardappelen.
* Peper & grof zeezout.
VOOR DE WORTELPUREE.
* 200 ge wortelen,in stukjes.
* 30 gr boter.
* 1 handvol gehakte koriander.
* Peper & zout & nootmuskaat.
VOOR DE BROCCOLIPUREE.
* 200 gr broccoli,in roosjes.
* 30 gr boter.
* 1 handvol gehakte munt.
* Peper & zout & nootmuskaat.
VOOR DE AARDAPPELPUREE.
* 30 gr boter.
* 50 gr geraspte Parmezzanse kaas.
* Peper & zout & nootmuskaat.
VOOR DE SAUS.
* 3 eetlepels krachtige visbouillon.
* 2 eetlepels graantjesmosterd.
* 100 gr hoeveboter,in vlokjes.


Griet met graantjesmosterd en trio van puree.
Griet met graantjesmosterd en trio van puree.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de geschilde aardappelen en stamp ze fijn.
2. Kook de stukjes wortelen gaar,laat ze uitlekken en mix ze.
* Meng met 100 gr van de aardappelpuree en roer er de boter en koriander door.
* Kruid met peper,zout en nootmuskaat.
* Hou het warm.
3. Kook de broccoliroosjes gaar,laat ze goed uitlekken en mix ze fijn.
* Meng met 100 gr van de aardappelpuree en roer er de boter en de munt door.
* Kruid met peper,zout en nootmuskaat.
* Hou ze warm.
4. Roer de boter en de Parmezaanse kaas door de rest van de aardappelpuree.
* Kruid met peper,zout en nootmuskaat.
* Hou ze warm.
5. Krui de vis met peper.
* Verhit de olijfolie in een pan en bak de griet op de velkant gaar in ongeveer 6 minuten.
* Haal de vis uit de pan en kruid met grof zeezout.
6. Giet overtollige olijfolie weg.
* Doe de visbouillon en de mosterd in de bakpan,schraap de visresten los.
* Laat even goed doorkoken en zeef de saus.
* Roer er geleidelijk de vlokjes boter door.
* Kruid de saus met peper en zout en hou de saus warm,maar laat niet meer koken.
7. Doe wat saus op de borden.
* Leg er een lepel van elke soort puree op en daarop de vis.

Bron

Libelle.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top