Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

  • Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

  • Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

  • Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

    Slanke ovenschotel met bloemkool, balletjes &kaassaus

  • Ik kook graag en niet alle gerechten zijn echt slank dus kook ik "slank tussendoor" – dat houdt mij in "evenwicht"zo te zeggen. –
  • Dit slanke gerecht smaakt lekker en het is weer eens andere manier van het bereiden van de "gewone bloemkool".
  • Doe je niet "aan de slanke lijn" neem je meer van onderstaande ingrediënten.
  • Bloemkool is een "magere" groente dus je kan rustig een grote bloemkool nemen.
  • Ik had een net iets te grote ovenschaal genomen, 31x 18 (binnenmaat)- de kaassaus bedekte het dus niet helemaal zoals je op de foto kunt zien.
  • Het idee is ontstaan door een recept van een slankclub, ik heb het veranderd maar het blijft een slankrecept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
150 gram tartaar (of heel mager rundergehakt)
2 uien (klein gesnipperd)
50 gr rauwe ham
1 bloemkool
1 pakje kaassaus light
Klein rood pepertje. (heel fijn gesnipperd en desgewenst zaadjes verwijderd.
± 500 gram aardappelen. (Ongeschild gewicht )
Wat bieslook en/of peterselie (fijn gesneden)
Wat chilipeper.
Zout/peper naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Vergiet , Ovenschaal ± 30 x 16 (binnenmaat), Grill OF koeken/grillpan. Pureestamper of knijper. 2 pannen .

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-190°C (hangt van je oven af)
  • Schil de aardappelen kook ze gaar met wat zout.
  • Maak bloemkool schoon, verdeel in roosjes, voeg wat zout toe en kook bijna gaar.
  • Giet de bloemkool af in vergiet en laat uitlekken.
  • Zet ondertussen de grill aan en grill de rauwe ham (of doe het in koeken/of grillpan)
  • Snij (of breek) de gegrilde ham aan stukjes.
  • Snipper de ui heel fijn,
  • Kneed de ui door de tartaar of het gehakt en voeg zout/peper en een snufje chilipeper toe.
  • Draai balletjes en laat ze even bruinen in een pan met 2 tl olie.

Bereidingswijze

  • Leg de gekookte bloemkoolroosje onderin de ovenschaal.
  • Leg de balletjes met daartussen de gegrilde ham op de bloemkool.
  • Stamp de aardappelen of doe ze door een pureeknijper.
  • Verdeel nu de puree over de bloemkool/balletjes/ ham.
  • Maak de kaassaus en voeg daaraan wat snippers rode peper, bieslook en peterselie aan toe.
  • (Als je geen rood pepertje hebt dan neem je snufje chilipeper).
  • Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Serveertip

Maak er een lekkere frisse komkommersalade bij met bvb wat slanke slasaus, klein scheutje witte balsamico-azijn, peper/zout , snufje chilipeper, fijngesneden bieslook. Super simpel maar lekker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar

Doorsturen

Home Recepten