Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2010
  • Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

    Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

  • Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd.
  • Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! …De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker.
  • Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg.
  • Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 kip van ± 1½ kilo – ik heb een biologische genomen-
  • Pond half om gehakt.
  • Bakje champignons
  • 1 kleine winterpeen (of een paar gewone peentjes).
  • 2 uien
  • 2 preien (niet van die dikke)
  • Bosje selderij (zakje) bij bvb AH) of van de groenteboer!
  • 1 rode peper.
  • Paar takjes tijm.
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 Kruidenbuiltje (zakje)
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • Stukje foelie (of een ½ tl foeliepoeder)
  • 1 ophoopte tl kerrie (ik heb Madras kerrie gebruikt)
  • Kipkruiden.
  • Zout/peper naar smaak,
  • Scheutje Worchestersaus.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker (of soeppan) met inhoud ± 6½ liter,Kleine pan, Schaal, Vergiet, Soeplepel.

Voorbereiding

  • Zet alles klaar, schil 1 ui, was de selderij &, tijm. (De rest van de groenten doe je later).
  • Spoel de kip goed af en leg hem in de slowcooker.
  • Breng water aan de kook en giet dat over de kip tot hij net onder staat.
  • Voeg de helft van het (niet gesneden) bosje selderij, een hele geschilde ui,
    Laurierblaadje, takjes tijm, foelie,kerrie, kruidenbuiltje, bouillontabletten plus hele rode peper toe.
  • Zet de slowcooker op low voor ongeveer 7/8 uur (hangt van je slowcooker af)
  • Als de kip gaar is neem je een vergiet en plaats die op een pan.
  • Giet af in het vergiet en zet een schaal klaar.
  • Pluk de kip, ontdoe het van been, vellen enz.
  • Doe de kip weer in de slowcooker en giet de gezeefde bouillon over de kip.
  • Gooi wat er in de zeef zit weg maar "vis" de rode peper er weer uit en voeg hem weer toe.
  • (slowcooker weer op low)

Bereidingswijze

  • Nu ga je balletjes draaien van je gehakt.
  • Voeg bij het gehakt wat kipkruiden toe (verder niets) en draai de balletjes.
  • Neem wat van de bouillon uit de slowcooker doe het in een pan(netje) en breng aan de kook.
  • (Zo kan je het afschuimen zodat je kippensoep helder blijft).
  • Als het schuim eraf is en de balletjes even "getrokken" hebben voeg je het weer met de bouillon bij de slowcooker.
  • Proef of de bouillon kruidig genoeg naar je smaak is voeg eventueel nog wat P&Z toe.
  • Snij ondertussen de champignons in plakjes.
  • Peen in stukjes ( heb je winterpeen dan in dunne plakjes)
  • Snij de andere helft van de selderij fijn.
  • Snipper de 2e ui.
  • Was en snij de prei in ringetjes.
  • Voeg dit toe in de slowcooker voor nog ongeveer 1-2 uur (alweer dat hangt van je slowcooker af).

Serveertip

  • Opmerking: de volgende keer zal ik de champignons eerst smoren in wat boter, met misschien een snufje chilipeper en een snufje p&z. De soep was superlekker maar met gesmoorde champignons die dan toch al een "kleurtje" hebben lijkt het mij nog lekkerder.
  • Al met al een Soep die ik nog vele keren zal maken.
  • Geef er stokbrood met kruidenboter bij, Of lekker bruin of wit brood bij met boter (of net wat je lekker vindt)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wijansen77 avatar
wijansen77 17-12-2014

Misschien een hele blonde vraag :) maar wanneer voeg je de worchestersaus toe? Heb het nl. gekocht voor dit recept en net heerlijk zitten smikkelen maar dacht opeens, he moest er geen worchestersaus in?

smartha avatar
smartha 29-11-2014

KIPPENSOEP.....Hoi Louise, de griep is hier al toegeslagen, dus tijd voor kippensoep dacht ik,ben aan het zoeken gegaan naar een recept en jawel deze gaat het worden,lijkt me een heerlijke gevuld en.... gezond soepie Groetjes Martha

mobiel_1335877771 avatar
mobiel_1335877771 02-01-2014

Al een paar keer gemaakt. Heerlijk!!

adeline43 avatar
adeline43 03-05-2013

Hoi Louise, heerlijke kippensoep en mijn collega`s hebben gesmuld.Wij vonden hem niet pittig, maar dat heb ik ook niet gemist.Ik heb de soep ook in de slowcooker gemaakt, al was het veel werk, vond ik.Wij hebben de dag er na weer gesmuld.Groetjes, Adeline

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-03-2013

Ik zag hem toevallig voorbij komen en verbaasde me erover dat ik dit recept nog niet had bewaard, dus bij deze, bedankt Louise, Groetjes Wilmie.

goudzwaard4592 avatar
goudzwaard4592 31-03-2013

heb hem in de slowcooker gemaakt! Recept precies aangehouden, maar pittig echt niet! Hij was wel lekker!

hallocarin avatar
hallocarin 21-01-2013

Prima soep, ik heb hem in mijn nieuwe stoofpan gemaakt in de oven, erg goed gelukt. Gewoon een keer maken dan proef je zelf hoe lekker hij is!

Fressnapf avatar
Fressnapf 17-12-2012

HEERLIJK, nu voor X2 gemaakt zo lekker. Dit is een blijvertje. Grt. Alex.

Fressnapf avatar
Fressnapf 09-12-2012

Een heerlijke, extra gevulde, maaltijdsoep, erg veel vulling en krachtige bouillon, heerlijk afgelopen weekend en heb nog ietsje over voor de vriezer. Niet in een slowcooker gedaan, maar de gewone soeppan. Wij hebben geen slowcooker. Erg lekker en pittig en deze komt straks weer op tafel, beetje meer, ideaal voor de vriezer, Grt. Alex.

adeline43 avatar
adeline43 30-11-2012

Hoi Louise,erwtensoep en goulashsoep heb ik al eerder gemaakt in de slowcooker.NU wil ik jou recept graag meenemen om het tzt uit te proberen.Groetjes,Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten