1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Heerlijke Soto

Heerlijke Soto

  • Indonesisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2010

Ingrediënten 4 personen


400 gram Spitskool
4 grote uien
400 gram taugé
400 gram prei
go-tan boemboe voor soto
ve-tsin (smaakversterker)
ketjap manis
4 teentjes geperste knoflook
1-1,5 eieren per eter
800 gram Kippenpoten
goede rijst
kroepoek


Verder heb je nodig


Grote soeppan, waterkoker, rijstkoker


Boemboe soto

Deze boemboe gebruik ik..

Deze boemboe gebruik ik..

Dit snel en eenvoudig klaar te maken recept lukt altijd en het maakt niet uit hoeveel je ervan maakt, het komt altijd op (want de tweede dag smaakt het nóg beter én het is goed in te vriezen!), alle ingrediënten kun je voorverpakt kopen indien nodig en de kip maak je gaar in de oven... De smaak is afhankelijk van wie het maakt mild tot scherp maar onze voorkeur gaat uit naar de milde variant

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koop alles voorgesneden of snijd alle ingrediënten. De uien in halve ringen, de prei in dunne ringen en de spitskool juliette. Zet de kippenpoten 50 minuten in de oven op 200 graden.

Bereidingswijze

Doe net genoeg bakboter in de soeppan om de bodem te bedekken en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de prei erbij en roerbak verder tot de prei begint te slinken. Dan de spitskool erbij en nogmaals bakken tot ook dit begint te slinken. Dan de knoflook erbij (dit mag ook direct met de uien mee maar dat ruikt sterker), nog een minuut roerbakken en dan 2 liter kokend water erbij. De taugé, ve-tsin, zout naar smaak en een scheut ketjap toevoegen en zacht zetten.

Als de kip klaar is kun je met twee vorken het vlees zo van de botten trekken (vel niet gebruiken) en bij de soep doen. Het geheel rustig laten stoven, op smaak maken met zout en peper (of sambal).

Serveertip

Serveren in een diepe, wijde kom (pastakom bijvoorbeeld) met een flinke schep goede gekookte rijst, een gekookt ei in vieren gesneden, een handvol kroepoek (uit zak, kroepoek"chips") en wat gefrituurde uitjes erover gesnipperd. Aan tafel nog op smaak aan te passen met wat extra ketjap of sambal.

Bron

Indonesische vriendin maakt dit regelmatig!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top