1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Zuurkool
  6. Parelhoen op romige zuurkool

Parelhoen op romige zuurkool

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2010

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen
1 pakje (eco)zuurkool
2 sinaasappelen
50 ml. arachide-olie
2 eetlepels cous-cous-kruiden
1 eetlepel honing
zout/peper
2,5 dl. zure room
5 verse laurierbladeren
10 jeneverbessen



De parelhoen blijft door het marineren lekker sappig, een tikje oosters, met verrassend zachte zuurkool

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zuurkool mengen met zure room en jeneverbessen.
Parelhoen rondom inwrijven met zout, peper en cous-cous-kruiden, ook aan de binnenkant. Sinaasappel wassen en met laurierbladeren in parelhoen stoppen.
Marinade maken van arachide-olie, 1 uitgeperste sinaasappel, 1 eetlepel cous-cous-kruiden, de honing en zout en peper.

Bereidingswijze

De romige zuurkool in ovenschaal scheppen, het parelhoen erboven op leggen en overgieten met de marinade.
1 uur in voorverwarmde oven op 220 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top