1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Geroosterde Makreel

Geroosterde Makreel

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2010

Ingrediënten 4 personen


4 verse makrelen
1 dl. zoete ketjap
1 dl. sinaasappelsap
1 teen knoflook
1 eetlepel vers geraspte gember
1 eetlepel honing
1 theelepel sambal
zout, peper


Verder heb je nodig


BBQ


Makreel die smelt op je tong

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Makrelen schoonmaken en droogdeppen.
Marinade maken door ketjap, sinaasappelsap, gember, knoflook, sambal, honing goed doorelkaar te roeren, op smaak brengen met zout en peper.
Makrelen daar minimaal 4 uur in marineren.

Bereidingswijze

Makrelen uit marinade halen en in aluminiumfolie wikkelen en op BBQ leggen tot ze gaar zijn.
Marinade kan ingekookt worden en erbij geserveerd worden.

Serveertip

Deze marinade is ook heel lekker met eend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christel19
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top