Low Carb notenmuffins

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2010
  • Low Carb notenmuffins

    Low Carb notenmuffins

    Low Carb notenmuffins

Low Carb tussendoortje.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram notenmeel
(zelf te maken in blender van bv walnoten, pecans, hazelnoten, macademias en amandelen)
60 gram yoghurt
Stevia (natuurlijke suikervervanger)
1/2 thl zuiveringszout (baking soda)
1/8 thl zout (flinke snuf)
( naar wens: 1,5 thl colon clean)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, kom muffinbakblik of cakevormpjes

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 gaden (hete lucht)
Oven voorwerwarmen op 190 graden (gewone oven)

Bereidingswijze

Hele noten moeten eerst fijngemalen worden in de keukenmachine.
Meng notenmeel met de eieren, stevia, yoghurt in een kom. Voeg dan zout en zuiveringszout er aan toe.
Giet de vormpjes driekwart vol en bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Bron

sdc forum

Serveertip

variatietips:
- rozijnen toevoegen aan het deeg (60 gr)
- sinaasappelsap + schaafsel toevoegen
- 60 gr. gedroogd fruit toevoegen
- voor notenbrood: 1 ei toevoegen
- voor bananenbrood: 1 ei en 2 geprakte overrijpe bananen toevoegen
- voor kokos muffins: 100 gr notenmeel vervangen voor 60 gram geraspte kokos

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

irmaluud avatar
irmaluud 16-03-2011

In de beschrijving van het recept staat dat je eieren moet gebruiken, maar in de ingrediëntenlijst zie ik dit niet staan> Weet iemand hoeveel eieren je moet gebruiken? Alvast bedankt! Irma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten