Low Carb notenmuffins
- Nederlands, Tussendoortje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-10-2010
Low Carb tussendoortje.
Ingrediënten
250 gram notenmeel(zelf te maken in blender van bv walnoten, pecans, hazelnoten, macademias en amandelen)
60 gram yoghurt
Stevia (natuurlijke suikervervanger)
1/2 thl zuiveringszout (baking soda)
1/8 thl zout (flinke snuf)
( naar wens: 1,5 thl colon clean)
Benodigdheden
mixer, kom muffinbakblik of cakevormpjesVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 gaden (hete lucht)
Oven voorwerwarmen op 190 graden (gewone oven)
Bereidingswijze
Hele noten moeten eerst fijngemalen worden in de keukenmachine.
Meng notenmeel met de eieren, stevia, yoghurt in een kom. Voeg dan zout en zuiveringszout er aan toe.
Giet de vormpjes driekwart vol en bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Bron
sdc forum
Serveertip
variatietips:
- rozijnen toevoegen aan het deeg (60 gr)
- sinaasappelsap + schaafsel toevoegen
- 60 gr. gedroogd fruit toevoegen
- voor notenbrood: 1 ei toevoegen
- voor bananenbrood: 1 ei en 2 geprakte overrijpe bananen toevoegen
- voor kokos muffins: 100 gr notenmeel vervangen voor 60 gram geraspte kokos
Laatste reacties
In de beschrijving van het recept staat dat je eieren moet gebruiken, maar in de ingrediëntenlijst zie ik dit niet staan> Weet iemand hoeveel eieren je moet gebruiken? Alvast bedankt! Irma