Indische kip
- Indonesisch,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 16-10-2010
zooooooo lekker!!! zooo snel klaar
Ingrediënten 2 personen
2 uien,
2 teentjes knoflook,
2 kipfilets,
100 ml water,
2 eetlepels azijn,
4 eetlepels tomatenketchup,
4 eetlepels ketjap manis,
6 eetlepels pindakaas,
125 gram taugé,
1 eetlepel basterdsuiker,
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 715,07 kcal |
Koolhydraten | 44,80 g |
Eiwitten | 46,76 g |
Vetten | 36,75 g |
Benodigdheden
flinke braadpan of wokBereidingswijze
Bak 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kip bruin. Voeg 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis, 6 eetlepels pindakaas 125 gram taugé en 1 eetlepel basterdsuiker toe. Roer goed door en laat het vervolgens op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen.
Bron
internet
Serveertip
Lekker met bijvoorbeeld nasi.
Laatste reacties
Heel lekker en dan met een chineese tomatensoep vooraf dat wordt smullen. Groetjes, Margrit