Gebakken mosselen met lente-uitjes op komkommersalade

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2010
  • Gebakken mosselen met lente-uitjes op komkommersalade

    Gebakken mosselen met lente-uitjes op komkommersalade

    Gebakken mosselen met lente-uitjes op komkommersalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer
400 g gekookte, gepelde mosselen
4 eetlepels bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
2 stengels lente-ui, in ringetjes
4 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
10 kerstomaatjes, gehalveerd

voor de dressing
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken. Doe de azijn met de olijfolie, honing, mosterd, peper en zout in een kom en klop tot een dressing. Maak de plakken komkommer aan met de dressing.

Bereidingswijze

Bestrooi de mosselen met peper en zout en wentel ze door de bloem (bijvoorbeeld in een zeefje). Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosselen op hoog vuur krokant. Voeg de lente-uitjes toe en bak nog even kort.

Bron

internet

Serveertip

Verdeel de komkommersalade over de borden, schep in iedere salade een eetlepel Boursin verdeel daarna de mosselen over de borden. Garneer met de kerstomaatjes.

Laatste reacties

mawoma avatar
mawoma 21-05-2013

Ik heb dit recept van je meegenomen Planco. Lijkt me erg lekker. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten