De "echte" kentucky fried chicken

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2010

ik kwam dit recept op het web tegen,ik was er eigenlijk naar op zoek omdat we in Belgie geen KFC hebben en ik niet steeds naar Nederland wou rijden als ik er eens zin in had.Dit recept benaderd in mijn ogen het best de "echte" KFC

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 soeplepel gedroogde en gemalen Salie
-1 theelepel gedroogde gemberpoeder
-1 soeplepel gedroogde rozemarijn
-1 pakje "royco cup a soup" tomaten
-1 soeplepel gedroogde oregano
-1 theelepel gedroogde marjolijn
-1 theelepel zwarte gemalen peper
-1 soeplepel(voor pikant) of 1 theelepel(voor mild) cayenne peper
-anderhalve theelepel gedroogde thijm
-2 soeplepels lookzout
-2 soeplepels uienzout
-2 soeplepels soep croutons
-min 150 gram gewone alle doeleinden witte bloem
-2 eieren
-160 ml melk
-40gram bruine suiker
-1 braadkip of kippebouten (min 1kg)
-3 soeplepels gedroogde peterselie
-genoeg karnemelk om de kip in onder te zetten(ongeveer 2 liter)dit mag de goedkoopste soort zijn want ze word toch achteraf weggegooit.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender,frituurpot,bestek

Voorbereiding

-begin met de kip in "frituurbare" stukken te snijden,dit houd in dat men de borst toch zeker in 4 stukken moet snijden en de bouten in twee (boven en onderbil) probeer al zoveel mogelijk de botjes te verwijderen. Als u niet goed weet hoe of u dit niet zo leuk vind zal de poelier of slager dit wel voor u doen.
Leg de stukken in een kom en overgiet met karnemelk,zorg dat de stukken volledig onder staan.Zet de kom in de ijskast en laat een nachtje marineren.
Gooi ondertussen alle andere ingredienten behalve de eieren,bloem,melk en croutons in een blender en laat gedurende 4 tot 5 minuten fijnmalen,eenmaal gemalen meng ze met de croutons die u lichtjes hebt geplet,doe het kruidenmengsel dan in een pot die u goed kan afsluiten en zet aan de kant.

Bereidingswijze

Haal de volgende dag de kip uit de karnemelk,laat uitdruppen en dep droog.
Verwarm de frietpot aan 190graden.Meng de eieren met de 160ml melk en voeg het eerder gemaakte kruidenmengsel hier aan toe,doe dit rustig want men moet een homogeen mengsel verkrijgen.Meestal is de helft van de kruidenmengeling voldoende,het mag geen pap worden het moet een beetje op pannekoeken deeg lijken maar net ietsje dikker . De andere helft van het kruidenmengsel kan men bewaren voor de volgende keer.
Dompel de stukken kip onder in het kruiden-ei-melk mengsen en zorg ervoor dat gans het stuk is bedekt,dompel het daarna in de witte bloem,erweer voor zorgend dat gans het stuk is bedekt.
Bak de stukken kip direkt in de hete frituurolie gedurende 20 tot 30 minuten,afhankelijk van de grote van de stukken kip.Draai de stukken af en toe om zodat ze overal even bruin en krokant worden.
-nog enkele tips:gooi niet teveel stukken tegelijk in de frietpot anders daalt de temperatuur van de olie te snel en word de kip gekookt en niet gebakken.

Bron

http://www.kfcchickenrecipe.com/

Serveertip

met een pikant dipsausje en wat lekkere belgische frietjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

richard43 avatar
richard43 29-05-2013

Jensomon kijk eens hier http://www.smulweb.nl/recepten/1413686/Kentucky-fried-chicken-origineel-recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten