Boerenkool-ovenschotel

  • Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Boerenkool-ovenschotel

    Boerenkool-ovenschotel

    Boerenkool-ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
600 gram aardappelen
1 ui
150 gram champignons
200 gram rundergehakt
peper, zout
± 1½ dl halfvolle melk
nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Bak het rundergehakt met peper en zout in een droge pan gaar en rul.
Fruit de ui mee glazig. Bak de champignons kort mee.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en zout een puree.
Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat er in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen

Eet smkelijk!!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bianca-smul avatar

Doorsturen

Home Recepten