Oma`s appelmoes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2010
  • Oma`s appelmoes

    Oma`s appelmoes

    Oma`s appelmoes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel citroensap
1 kg goudreinetten
100 g suiker
1 flinke theelepel kaneel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vul een schaal met water en roer er het citroensap door. Snijd de appels in vieren, snijd het klokhuis eruit en schil dan de schil eraf. Snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes meteen in de schaal met citroenwater, anders worden ze bruin. Of héél snel schillen, dat kan ook.

Bereidingswijze

Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is juist nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om. Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is. Kijk na een kwartier: zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 minuten langer. Als je nog stukjes appel ziet, heet het appelcompote. Als je het even met de pureestamper stampt, wordt het appelmoes.

Bron

Internet

Serveertip

Laat een scheutje calvados meekoken en serveer de appelmoes warm met een dotje ijskoude crème fraîche.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

RFB avatar
RFB 26-12-2013

Scheut Amaretto meekoken doet het ook heel goed....

RFB avatar
RFB 26-12-2013

Scheut Amaretto meekoken doet het ook heel goed....

akippie avatar
akippie 13-09-2013

Wil even vermelden dat ik al jaren zo mijn appelmoes in potten maak en heb nog nooit problemen gehad en was altijd sucses verzekerd...en het is ook lang houdbaar!!

landmeter avatar
landmeter 11-09-2013

voor het inmaken van zachte producten dient men wel het product te wecken. dit houdt in steriliseren en / of pasteurizeren. Een geweldige tip die ik vond op internet was de volgende. na het vullen van de potten, deze in de vaatwasser zetten ( zonder blokjes e.d) op pannen prg zetten en dit aanzetten. Als de potten uit de vaatwasser komen deze in een bak koud water zetten en wel ondersteboven op het deksel. succes verzekerd.

akippie avatar
akippie 11-09-2013

Het inmaken doe ik in potten met een schroef deksel.potten eerst uit koken in soda water en dan op de kop uit laten lekken op een droge schone theedoek. dan je appelmoes koken volgens recept en de hete appelmoes direkt in de potten doen de dop er op draaien en dan de pot op de kop zetten. en dit zo laten afkoelen.Dan na het afkoelen even de deksel controleren of die vacuum heeft getrokkken.Eigenlijk het zelfde als met zelf jam maken en in potten maken.

madeliefje9 avatar
madeliefje9 09-09-2013

ik doe ook wel eens rabarber doe de appelmoes is ook erg lekker.

madeliefje9 avatar
madeliefje9 09-09-2013

Ik doe mijn appelmoes altijd in de diepvries!!! De smaak blijft hetzelfde. Goed aflaten koelen en dan in bakjes/zakjes doen en hup de vriezer in. Het is ook wel snel ontdooid.

Annemarie45 avatar
Annemarie45 09-09-2013

Hoe maak jij de appelmoes in? Verhit je de potten met appelmoes nadat je ze gevuld hebt?

akippie avatar
akippie 09-09-2013

Ik maak altijd zelf appelmoes het is makkelijk in potten te maken ..dus men kan een flinke voorraad maken.Helemaal nu de appelbomen weer vol hangen.Zelf doe ik er nog wat vanilesuiker bij.En ik gebruikt alle soorten appels voor het maken van appelmoes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten