Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-10-2010
Zalm gestoomd in de stoomoven.
Heb je geen, stoomoven , aarzel dan niet om het langzaam te laten sudderen
op het fornuis.
Ingrediënten 4 personen
480 gr verse zalm2 pakken baby spinazie
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels geroosterde walnoten
2 eetlepels boter
Tomaat Cottage Cheese
250 g cottage cheese
2 tomaten
2 eetlepels geraspte kaas
1 theelepel citroensap
Zout, naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 458,90 kcal |
Koolhydraten | 5,69 g |
Eiwitten | 39,89 g |
Vetten | 29,60 g |
Voorbereiding
Zalm
Snijd de zalm in porties serveren, ongeveer 120 gram per stuk.
Zalm pekelen, dwz. 40 gram zout in 960 gram water. Ongeveer 6-7 uur geeft
de vis geweldige smaak.
De vis wordt gestoomd in een stoomoven. Leg de zalm in een stoomoven, 50
graden in ongeveer 20 minuten.
Als u niet beschikt over een stoomoven, bak de vis in een team van
fijngesneden uien, wijn en water.
De vis moet sudderen, niet koken.
Bereidingswijze
Snipper sjalot en knoflook.
Bak in een koekenpan met boter zonder toevoeging van kleur.
Voeg dan de gewassen spinazie in de pan en laat zacht worden.
Voeg de gehakte, geroosterde, walnoten toe. Breng op smaak met zout.
Tomaat Cottage Cheese
Ontvel de tomaten.
Snijd ze in kleinere stukken, rasp de kaas (bij voorkeur cheddar ) en knijp
een beetje citroensap erover.
Meng alles samen met de cottage cheese.
Bron
http://programmas.canvas.be/in-de-keuken/aflevering-3-gert-de-mangeleer/
Serveertip
Maak je schaal mooi op.
Ik serveer er gebakken krieltjes bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties