Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2010
  • Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas

    Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas

    Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas

Zalm gestoomd in de stoomoven.
Heb je geen, stoomoven , aarzel dan niet om het langzaam te laten sudderen
op het fornuis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
480 gr verse zalm
2 pakken baby spinazie
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels geroosterde walnoten
2 eetlepels boter

Tomaat Cottage Cheese

250 g cottage cheese
2 tomaten
2 eetlepels geraspte kaas
1 theelepel citroensap
Zout, naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 458,90 kcal
Koolhydraten 5,69 g
Eiwitten 39,89 g
Vetten 29,60 g

Voorbereiding

Zalm
Snijd de zalm in porties serveren, ongeveer 120 gram per stuk.
Zalm pekelen, dwz. 40 gram zout in 960 gram water. Ongeveer 6-7 uur geeft
de vis geweldige smaak.

De vis wordt gestoomd in een stoomoven. Leg de zalm in een stoomoven, 50
graden in ongeveer 20 minuten.

Als u niet beschikt over een stoomoven, bak de vis in een team van
fijngesneden uien, wijn en water.
De vis moet sudderen, niet koken.

Bereidingswijze

Snipper sjalot en knoflook.
Bak in een koekenpan met boter zonder toevoeging van kleur.

Voeg dan de gewassen spinazie in de pan en laat zacht worden.
Voeg de gehakte, geroosterde, walnoten toe. Breng op smaak met zout.

Tomaat Cottage Cheese
Ontvel de tomaten.

Snijd ze in kleinere stukken, rasp de kaas (bij voorkeur cheddar ) en knijp
een beetje citroensap erover.
Meng alles samen met de cottage cheese.

Bron

http://programmas.canvas.be/in-de-keuken/aflevering-3-gert-de-mangeleer/

Serveertip

Maak je schaal mooi op.
Ik serveer er gebakken krieltjes bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten