Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spinazie
  4. Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas

Gestoomde zalm met spinazie en tomaat roomkaas

Door: will_s

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2010

Ingrediënten 4 personen


480 gr verse zalm
2 pakken baby spinazie
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels geroosterde walnoten
2 eetlepels boter

Tomaat Cottage Cheese

250 g cottage cheese
2 tomaten
2 eetlepels geraspte kaas
1 theelepel citroensap
Zout, naar smaak



Zalm gestoomd in de stoomoven.
Heb je geen, stoomoven , aarzel dan niet om het langzaam te laten sudderen
op het fornuis.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zalm
Snijd de zalm in porties serveren, ongeveer 120 gram per stuk.
Zalm pekelen, dwz. 40 gram zout in 960 gram water. Ongeveer 6-7 uur geeft
de vis geweldige smaak.

De vis wordt gestoomd in een stoomoven. Leg de zalm in een stoomoven, 50
graden in ongeveer 20 minuten.

Als u niet beschikt over een stoomoven, bak de vis in een team van
fijngesneden uien, wijn en water.
De vis moet sudderen, niet koken.

Bereidingswijze

Snipper sjalot en knoflook.
Bak in een Koekenpan met boter zonder toevoeging van kleur.

Voeg dan de gewassen spinazie in de pan en laat zacht worden.
Voeg de gehakte, geroosterde, walnoten toe. Breng op smaak met zout.

Tomaat Cottage Cheese
Ontvel de tomaten.

Snijd ze in kleinere stukken, rasp de kaas (bij voorkeur cheddar ) en knijp
een beetje citroensap erover.
Meng alles samen met de cottage cheese.

Serveertip

Maak je schaal mooi op.
Ik serveer er gebakken krieltjes bij.

Bron

Http://programmas.canvas.be/in-de-keuken/aflevering-3-gert-de-mangeleer/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top