Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Jan in de Zak Oudhollands

Jan in de Zak Oudhollands

Door: spaans42

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2010

Ingrediënten 4 personen


75 gram krenten
100 gram rozijnen
250 gram bloem
1¾ dl melk
2 theelepels droge gist of zakje 7 gram
10 gram rietsuiker
1/4 theelepel zout
1 ei



Ontdek meer:

Voorbereiding

Theedoek
Staafmixer
Keukengaren

Bereidingswijze

Laat de krenten en rozijnen ca. 10 minuten wellen in ruim lauw water.
Laat ze uitlekken in een zeef
Zeef de bloem boven een kom
Verwarm de melk tot lauwwarm in een pan, haal van het vuur
Doe de droge gist in een kom en roer hem met 3 theelepels lauwe melk tot een glad papje.
Voeg het gistpapje toe aan de rest van de melk.
Schenk de melk bij de bloem en mix het tot een glad beslag. Voeg suiker en zout toe.
Roer het ei door het beslag en schep de krenten en de rozijnen erdoor.
Maak de theedoek nat met warm water.
Schep het beslag er middenin en bind de theedoek dicht.
Niet te strak, want het beslag moet rijzen.
Leg een vuurvast bord op de bodem van een ruime pan. Vul de pan met koud water en leg de gevulde zak hierin.
Breng op matig vuur aan de kook. Laat afgedekt ca. 2 uur zachtjes koken op een laag vuur.
Haal de Jan uit de zak en serveeer hem warm of koud, in plakken gesneden.

Bron

Brechtje Olsthoorn



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spaans42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top