Indonesische gesmoorde inktvis (Cumi Cumi)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2010

heerlijk hoofdgerecht,lekker pttig!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. pijlinktvis, schoongemaakte
3 lente-uien
1 stuk gemberwortel
3 teentjes knoflook
50 gr. haricot vert
1 peper, Spaanse rode
2 el. arachideolie
2 el. citroensap
1 el. oestersaus
2 el. selderijgroen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 166,15 kcal
Koolhydraten 5,09 g
Eiwitten 21,06 g
Vetten 6,47 g
Benodigdheden
een wok en wat keukenpapier.

Bereidingswijze

Was de inktvis, snijd hem in ringen en dep de ringen pijlinktvis droog met keukenpapier. Snijd de lente-ui in ringen. Schil de gemberwortel en hak de gember fijn. Hak de knoflook. Snijd de haricots verts in stukjes. Blancheer de peper twee minuten, snijd de peper vervolgens door, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook een halve minuut. Voeg de inktvis, gemberwortel, haricots verts en peper toe en laat de inktvis op een klein vuur gaar worden. Roer de lente-ui door het gerecht en breng de inktvis op smaak met citroensap en oestersaus. Bestrooi het geheel met selderijblad.

Bron

aangepast

Serveertip

lekker met wiite rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten