Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Spinazie-piroggen

Spinazie-piroggen

Door: planco

  • Grieks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2010

Ingrediënten 6 personen


8 plakjes bladerdeeg
1 sjalotje
1 teentje knoflook
200 gram spinazie
3 stuks eieren
1 eetlepel boter
2 eetlepel rozijnen
200 gram Arla Apetina® 10% blokjes in water
3 eetlepels slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper


Spinazie-piroggen
Spinazie-piroggen
Spinazie-piroggen
Spinazie-piroggen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Hak het sjalotje en de knoflook fijn. Was de spinazie, verwarm wat boter en smoor hierin de spinazie gedurende 4 minuten in een gesloten pan. Voeg het sjalot en de knoflook toe, roer 2 eieren, de rozijnen, de witte kaasblokjes en room erbij. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 C., leg de ontdooide plakjes deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat, steek er met een glas of stekker rondjes uit met een doorsnee van ± 12 cm. Klop een eidooier los, bestrijk de randen van het deeg ermee, leg vervolgens op ieder deegplakje een volle eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte eigeel.

Bak de `spinazie-piroggen` in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Een lekkere snack of geserveerd met een salade een heerlijke lunch

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top