Banaan-chocolade cupcakes

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2010
  • Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

  • Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

  • Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

  • Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

    Banaan-chocolade cupcakes

Mam, wil je iets bakken met chocola en banaan?!
Al googelend kwam ik op de engelstalige site joy for baking
Het recept heb ik op details aangepast.

Gebruik olie, géén boter, dan krijg je lekker soppige cakejes. Geschikt voor 12 grote cakes als je muffinvormen ter ondersteuning gebruikt, anders ca. 16 cakejes

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr suiker
125 gr bloem
38 gr cacaopoeder
3/4 tl bakpoeder
3/4 tl baking soda (toko)
1/4 tl zout
1 groot ei
60 ml melk
3/4 tl vanille essence
60 ml maisolie (event.zonnenbloemolie)
100 gram banaan, fijngeprakt

voor de topping

115 gram pure chocolade, fijngehakt
60 ml slagroom
30 gr mascarpone
1 el boter = 14 gram
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zie foto,s, deze hulpmiddelen zijn niet persé nodig, maar wel handig; maatschepjes, beslagkom met schenktuit, silicone muffinvormen.
wel nodig 12 tot 16 papieren cakevormpjes.

Voorbereiding

Oven op 180C. verhitten.
Papierenvormpjes op bakplaat klaar zetten of in muffinvormen duwen.
In mengkom suiker, cacaopoeder, zout,bakpoeder, soda en bloem door elkaar roeren.
In andere kom (met schenktuit) geprakte banaan, melk, vanille essence, ei en olie vermengen.

Bereidingswijze

Roer 120 ml warm water door het cacao/bloem mengsel. Giet het dan over naar de andere kom en roer alles goed door elkaar met een garde. Klop even lichtjes door en schenk het beslag vervolgens uit in de cakevormpjes.
Schuif de cakejes op de ena onderste richel in de oven. de baktijd bedraagt 20- 25 minuten. Ik keer de bakplaat/het rooster na ca. 18 minuten om en bak de cakejes dan verder af.

Laat de cakejes op een rooster afkoelen (siliconevormen na ca. 10 min. verwijderen)

Als de cakejes in de oven staan begin je met de topping;
Verwarm de boter, mascarpone en slagroom al roerend op een zacht vuurtje. Zodra het een homogeen geheel is en tegen de kook aan komt, vuur uit zetten en chocoladestukjes toevoegen. Na 5 min. het mengsel doorroeren. Na 30 minuten het mengsel nog een keer stevig doorroeren en daarna verder af laten koelen.
Als het mengsel helemaal afgekoeld is kan je met een handmixer tot een dikke crème kloppen en eventueel met behulp van een spuitzakje op de (afgekoelde) cakejes aanbrengen.
Nog mooier worden de cakejes als je eerst een geel fondantlaagje aanbrengt (met bananenessence op smaak gebracht). Ik koop fondant via de webwinkel van Planet cake. Voor de link klik hier

Bron

website: joyforbaking

Serveertip

Hou je van chocola en banaan,
maak dan ook eens de Maulwurftorte
Een taart als een molshoop gemaakt. klik hier voor het recept

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten