Heerlijke herfst stoofpot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Heerlijke herfst stoofpot

    Heerlijke herfst stoofpot

    Heerlijke herfst stoofpot

  • Heerlijke herfst stoofpot

    Heerlijke herfst stoofpot

    Heerlijke herfst stoofpot

  • Heerlijke herfst stoofpot

    Heerlijke herfst stoofpot

    Heerlijke herfst stoofpot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram rundvlees
30 gram boter
1,5 teentje knoflook
2 uien
1 eetlepel (Olijf)olie
2 winterpenen
1 appel
3 tomaten
1 flesje (bok)bier
1 prei
2 theelepels honing
1 theelepel appelstroop
1 snufje peper
1 takje tijm
1 takje Rozemarijn
1 snufje Kruidnagel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 467,76 kcal
Koolhydraten 25,99 g
Eiwitten 48,93 g
Vetten 13,38 g

Voorbereiding

Snipper de ui in kleine stukjes, snij de paprika in reepjes, snij de appel en de wortel in plakjes en snij de prei in ringen. Bak het vlees in een goed verhitte pan mooi bruin aan het beide zijden. Op het moment dat het vlees mooi bruin is kan het ui en (geperste) knoflook mee worden gefruit. Voeg nu langzaam de tomaten, de wortels, en de prei toe. Blijf dit alles even rustig doorroeren en giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bokbier). Voeg daarna naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 deciliter koud water.

Bereidingswijze

Laat het potje nu ongveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een laag pitje. Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en de honing toe. Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen. Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar!

Bron

eten vandaag

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten