Haringtartaar als amuse

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2010
  • Haringtartaar als amuse

    Haringtartaar als amuse

    Haringtartaar als amuse

Amuse, borrelhapje of voorgerecht het maakt niet uit, lekker is het !!
de foto is van haringtartaar als voorgerecht,en wel uit eigen keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 verse zoute haringen
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 rood uitje, gesnipperd
1 eetl. grove mosterd
2 eetl. zure room of griekse yoghurt
vers gemalen zwarte peper
3 sneetjes donker roggebrood of geroosterd volkorenbrood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, kom

Voorbereiding

Verwijder de staartjes van de haringen
snijd tot tartaar
meng er de helft van de peterselie en het sjalotje door
meng de mosterd met de zure room of yoghurt en de peper
snijd het brood diagonaal door

Bereidingswijze

Besmeer de broodjes met het mosterd-roommengsel
verdeel de haringtartaar erover en garneer met de rest van de peterselie

Bron

Nederlands Visbureau en wat van mijzelf

Serveertip

Op een grote amuselepel of als borrelhapje ? dan op een serveerschaal met het brood eronder
Eet smakelijk !

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 20-02-2011

Hoi Wil, Neem je recept lekker mee. Liefs Mar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten