1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Garnalen Spinazie En Ei Curry

Garnalen Spinazie En Ei Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2010

Ingrediënten 4 personen


• 1 tl chilipoeder
• 1 el paprikapoeder
• ½ tl gemalen Kurkuma
• 4 teentjes knoflook, geperst
• 2 tl geraspte verse gemberwortel
• 2 el gemalen peterselie
• 1 tl gemalen komijn
• 2 tl donkere basterdsuiker
• 3 dl water
• 4 dl kokosmelk
• 2 tl zout
• 1 el tamarindepasta
• 450 gram gekookte garnalen
• 8 eieren
• 250 gram jonge spinazie


Garnalen Spinazie En Ei Curry
Garnalen Spinazie En Ei Curry

Curry gevuld met kokosmelk, garnalen, spinazie, eieren en allerlei kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het chili/ en paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, gemberwortel, peterselie, komijn, basterdsuiker en het water in een kom.
Schenk het mengsel in een grote pan en breng het aan de kook. Zet het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat het mengsel 7-8 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de kokosmelk, het zout en de tamarindepasta toe en verhit het geheel tot het suddert.
Kook de eieren hard, schil ze en snijd ze in tweeën.
Voeg de spinazie toe aan de kokoscurry en laat ze 3 minuten koken.
Voeg de gekookte garnalen toe en kook 2 minuten.
Voeg de eieren toe en kook nog 2 minuten.


Serveertip

Serveer er gekookte witte rijst bij.

Bron

200 Curryrecepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top