Waldorfsalade

  • Amerikaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2010

De eerste waldorfsalade werd in New York, USA, in 1893, door Oscar Tschirky gemaakt, de maitre dhôtel van het voorname Waldorf Astoria Hotel. Het oorspronkelijke recept bevatte rode) appel, knolselder en mayonnaise. Gehakte walnoten werden pas later toegevoegd, alsook fruit-toevoegingen zoals mandarijnpartjes of druiven. De salade kan smeuig of slank worden gemaakt met respectievelijk mayonnaise of yoghurt of een beetje van beide naar smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Ingredients

* 50 g grof gehakte walnoten
* 100 g knolselderij, in dunne plakjes en daarna lucifers gesneden
* 100 g rode druiven, doormindden gesneden en ontpit
* 1 zoete appel (bv jonagold, cox, elstar) in kleine blokjes gesneden
* 3 el mayonnaise
of 1 el mayonnaise + 2 el yoghurt

* 1 el citroensap
* zout en peper naar smaak
* blaadjes sla
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

breng een pan water aan de kook, dompel de reepjes knolselder 30 seconden in het kokende water en spoel af met koud water.

Bereidingswijze

Meng in een grote kom de mayonnaise, evt. yoghurt, zout, peper en citroensap. Voeg selderij, halve ontpitte druifjes, appel en gehakte walnoten toe.

Bron

amerikaanse kooksite

Serveertip

Serveer op de blaadjes sla, evt garneren met mandarijnpartjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

piladilibri avatar
piladilibri 14-03-2013

Ja! Zo moet een Waldorfsalade zijn! :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten