Mosselen - bretonse mosselen met knoflook en spek

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2010
  • Mosselen - bretonse mosselen met knoflook en spek

    Mosselen - bretonse mosselen met knoflook en spek

    Mosselen - bretonse mosselen met knoflook en spek

Jaren geleden bestelde ik in west Fankrijk in een restaurant mosselen.
Die waren zo lekker dat ik dit recept wilde hebben.
Na veel zoeken uiteindelijk gevonden.
Ik vind dit het lekkerste mosselrecept.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 kg mosselen
1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels slaolie
50 g ontbijtspekblokjes
3 dl witte wijn
2 dl crème fraîche of Room Fris
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 6186,46 kcal
Koolhydraten 295,74 g
Eiwitten 703,71 g
Vetten 218,96 g

Bereidingswijze

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten.
Schep de helft in een steelpannetje.
Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe.
Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
Schep de mosselen in een schaal.
Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek prei mengsel.
Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.


Bron

via Google

Serveertip

Vistip: Serveren met bruin stokbrood en een gemengde salade.
Wijntip: Muscadet sur Lie, frisse en lichte witte wijn uit de Val de Loire, heerlijk bij mosselen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten