Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Entrecote met bearnaisesaus

Entrecote met bearnaisesaus

Door: pimhaaksman

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2010

Ingrediënten 4 personen


4 entrecotes van 150 g.
200 ml. dragonazijn
100 witte wijn
2 eetl. gehakte dragon
2 eidooiers
100 g. boter
1 theel. azijn
sap van 1/2 citroen
1 sjalotje
laurier/peperkorrels/tijm
1 komkommer
1 theel. suiker
150 g. rucola
pijnboompitten geroosterd
bake-off broodjes
zonnebloemolie
olijfolie


Verder heb je nodig


Grill of grillpan

Entrecote met bearnaisesaus
Entrecote met bearnaisesaus

Klassieke saus, blijft een topper..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat 100 ml. dragonazijn, samen met de wijn, gesnipperd sjalotje, blaadje laurier, tijm en peperkorrels inkoken tot 1/4 van het vocht overblijft.
2. Smelt de boter op laag vuur.
3. Snij de komkommer in plakjes en breng ze aan de kook met 100 ml. dragonazijn, suiker en zout. Laat afkoelen in het vocht.
4. Doe de eidooiers in een grote, metalen kom. Zeef de inkookte azijn en klop dit door de eidooiers. Zet de kom op een steelpan met een laagje water en klop/verwarm dit mengsel tot het schuimig dik begint te worden.
5. Neem de schaal van de steelpan af en voeg al kloppende met een garde de gesmolten boter toe.
6. Breng de saus verder op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg de gehakte dragon toe.
7. Verhit de oven op 200C., smeer de broodjes in met olijfolie en bestrooi met peper en zout en bak ze 8 minuten.
8. Verhit de grillpan en smeer in met zonnebloemolie. Zodra de pan walmt de entrecotes in de pan leggen. Gril ze kort bij hoge temperaturen aan beiden zijden en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt, enkele minuten tot rust komen.
9. Maak de komkommer aan met de rucola en iets olijfolie. Bestrooi met pijnboompitten.
10. Trancheer de entrecotes en serveer met de saus. salade en gesneden brood apart.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top