Spezzatino a la fred

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2010
  • Spezzatino  a la fred

    Spezzatino a la fred

    Spezzatino a la fred

Het betreft een bourgondisch, maar nogal machtig gerecht. Een echte traktatie. Past beslist niet in welk dieet dan ook. Advies: maximaal 1x per maand opdienen.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
5 grote uien - 2 bakjes champignons - 3 dubbele kipfilets - 1 pakje mager gerookte spekreepjes of dobbelsteentjes - 4 tenen knoflook - 1 ½ pakje houdbare slagroom - Ketjap Benteng Manis (zoete ketjap)- Zout - Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 x een koekepan (gemiddelde grootte) + een braadpan + een knoflookpers.

Voorbereiding

Snipper de uien (niet grof niet fijn).
Snijd de champignons in schijfjes (mag wel redelijk grof).
Snijd de kipfilet in blokjes, waarna ze kunnen worden gezouten en gepeperd.
Houd de spekreepjes, de knoflooktenen, de knoflookpers, de ketjap en de slagroom onder handbereik.
Twee kleine koekepannen + één braadpan óf grote koekepan

Bereidingswijze

Fruit de uien in de ene kleine koekepan en bak de champignons in de andere.
Nadat de uien licht zijn aangefruit, gooi je ze over in de braadpan/grote koekepan op het allerkleinste vuur.
Aan de champignons wordt tijdens het bakken een klein scheutje ketjap toegevoegd. Doorbakken tot het vocht uit de champignons is verdampt. Vervolgens champignons bij de uien in de braadpan voegen en doorroeren.
Pers de knoflookteentjes over het mengsel van uien + champignons en even doorroeren (laag vuur aanhouden).
Bak intussen de spekreepjes medium en voeg ze toe aan bovengenoemde mix.
Bak de kipfilet in beide kleine koekepannen (verdeeld), totdat e.e.a. goed doorbakken is. Voeg vervolgens de kipfilet ook toe aan de mix.
Zet vervolgens de grote pan met de mix op het allerhoogste vuur en voeg de slagroom toe. Onder constant roeren de slagroom in laten dikken.
De spezzatino is gereed.

Bron

Het betreft een aangepast bestaand Italiaans gerecht.

Serveertip

Als een éénpansgerecht in een ovale schaal. Apart een aardappelgarnituur (kroketten, puree of frietjes) en een frisse salade serveren.

Laatste reacties

jannywilminkboonstra647 avatar

Hé Fred, lang geleden dat we dit bij jullie hebben gegeten! Gisteren kwam het ineens ter sprake en blijkt dat het recept hier online staat. We hebben zojuist heerlijk gesmuld met z'n tweeën! Ben benieuwd of je dit nog onder ogen krijgt! Groetjes Janny en Klaas

peggy01 avatar
peggy01 14-03-2014

Ik heb vanavond dit recept gemaakt, maar het wel aangepast voor 2 personen. Het was heerlijk en we hebben ervan gesmult, dit ga ik zeker vaker maken. Bedankt, groetjes Peggy

pwiggers avatar
pwiggers 22-10-2011

Heb net je gerecht gemaakt. Lekker! Heb er nog wat paprikapoeder door gedaan en een drupje tabasco. Bedankt voor het recept. Groet, Petra

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 25-06-2011

Mjammie!Neem je recpt mee. Groetjes,Lut.

professoroud avatar
professoroud 27-03-2011

Hallo Fred, We hebben vanavond gesmikkeld van jouw spezzatino. Echt voor herhaling vatbaar!! Zout heb ik niet meer toegevoegd, want de spekjes geven zout genoeg af. Ik heb er gebakken aardappeltjes en een gemengde groene salade bij gegeven. Ik was wel benieuwd wat spezzatino betekent = Italiaans voor stoven. Bedankt voor dit lekkers. Groetjes, Jos

orphan avatar
orphan 18-10-2010

heerlijk recept, ik heb er aardappelpuree en witlofsalade bij gemaakt bedankt gr Maria

orphan avatar
orphan 08-10-2010

lijkt me lekker,vooral die spekreepjes erbij,laat je weten hoe het smaakte gr Maria

mansterkas avatar
mansterkas 07-10-2010

Jemig wat lijkt me dit lekker. Ik neem je recept mee. Ik ga wel light kookroom gebruiken, voel ik me iets minder schuldig ; ) Gr. Sandy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten