Ravioli met ricotta en spinazie

  • Italiaans, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2010
  • Ravioli met ricotta en spinazie

    Ravioli met ricotta en spinazie

    Ravioli met ricotta en spinazie

Wordt die pastamachine eindelijk ook weer eens gebruikt..

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
gevogeltebouillon
olijfolie
Parmesan ter garnering
Raviolideeg
300 g tarwebloem
2 eieren
4 eierdooiers
1 eetl. olijfolie
1 theel. zout
Vulling
1 ei voor insmeren deeg
250 g spinazie
250 g. ricotta
100 g. geraspte Parmesan
1 teen knoflook
peper, zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pastamachine

Voorbereiding

Pastadeeg kneden

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed het tot een samenhangende bal.
2. Blancheer de spinazie(30 sec. koken) in gezouten water, spoel koud en laat
goed uitlekken(uitknijpen in een zeef). Hak de spinazie fijn en meng met de
ricotta. Maak het mengsel aan met de Parmesan en een teen zeer fijn gehakte
knoflook. Breng verder op smaak met peper, zout en een mespunt
nootmuskaat.
3. Rol een plakje deeg zeer dun uit(standen 1, 3 en 6 met machine) leg op een
licht bestoven oppervlak. Smeer dun in met geklutst ei, verdeel kleine porties
van het ricottamengsel. Leg er nog een plak deeg bovenop, druk aan en snijd er
vierkanten van ca. 5 bij 5 cm uit. Knijp de ravioli rondom goed dicht.
4. Kook de ravioli gedurende 2 minuten in ruim kokende gevogeltebouillon. Giet
de massa in een vergiet en laat ze uitlekken en besprenkel met olijfolie.
5. Verdeel in voorverwarmde diepe borden de ravioli, bestrooi met geraspte
Parmesan.

Serveertip

De ravioli na het koken even aanmaken met wat gesmolten boter en salie maakt m extra lekker..

Laatste reacties

tokofreak avatar
tokofreak 05-01-2011

Natuurlijk wel een leuk iniatief om te laten zien hoe je verse pasta maakt. Is wel veeeeeeeel lekkerder.

tokofreak avatar
tokofreak 05-01-2011

Ik vraag me af welk bloem die gast gebruikt maar volgend mij niet de goede want de bloem in het filmpje ziet er wit uit, en de pastabloem die je moet gebruiken is Semola di Grano Duro en die is meer lichtgeel van kleur en niet wit. Als die gast uit het filmpje de handleiding van de pasta machine had gelezen had hij ook kunnen weten dat Stand 6 te dun is voor gevulde pasta. Maximaal stand 5 is goed genoeg anders gaat het deeg kapot en gaat de vulling er doorheen komen. veder nog belangrijk. Ik zou gewoon het ravioli hulpstuk van de pasta machine gebruiken, maar zo te zien heeft hij zo een el chipo ding waar je alleen maar lasgane vellen mee kan maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten