oreotaart
- Banket
- 10-20 min.
Ik woon sinds 3 jaar in Noorwegen en heb hier de taart voor het eerst geproefd. Heerlijk en door vele Noren gemaakt...
Ingrediënten 8 personen
-3 pakken oreo koeken.-75 gram boter
-1 pakje Philadelphia kaas ( naturel)200 gram
2dl. slagroom
1dl poedersuiker
2eetl. suiker
1 zakje chocolade mouse en de hoeveelheid melk die je nodig hebt om deze mouse te maken ( hier is het 3dl weet niet of dat in Nederland hetzelfde is)
- flesje chocolade saus...
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 520,02 kcal |
Koolhydraten | 56,45 g |
Eiwitten | 4,94 g |
Vetten | 29,91 g |
Benodigdheden
springvorm van 26 cmbakpapier
mixer
pannenlikker
1mengkom voor slagroom
1 mengkom voor bodem
1 mengkom voor mouse.
Voorbereiding
-Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier.( soms makkelijker om eerst een beetje boter op de bodem te smeren zodat het bakpapier niet verschuift)
-Kneus 2 pakken koekjes in stukjes.( kan je ook hakken met een mes)
-Smelt de boter( niet bruin)
Bereidingswijze
-Roer de boter door de koekjes
-Verdeel deze mix over de bodem van de springvorm.
- Zet de vorm hierna een tijdje in de koelkast.
-Klop de slagroom stijf met 2 eetl suiker en zet deze ook even in de koelkast.
-Kneus het laatste pak koekjes in iets grovere stukjes en zet deze ook even opzij.
-Mix de philadelphia samen met de poedersuiker tot een smeuïg papje.
- meng dit papje voorzichtig samen met de slagroom zodat er een luchtig geheel onstaat.
- Smeer tweederde van dit beslag over de koejesbodem in de springvorm. Bewaar een deel voor de laatste laag.
- Leg nu de gekneuste koekjes op de volgende laag.
- Maak de chocolade mouse volgens de gebruksaanwijzing en giet dit over het geheel in de springvorm
-Zet de taart nu 1 uur in de koelkast.
- Hierna smeer je de rest van de philadelphia/slagroom boven op de mouse.
- Dan ruim wat chocoladesaus hier weer overheen en de taart is klaar.
Ik weet niet of deze taart ook in Nederland gegeten wordt. Ik heb het in iedere geval niet op smulweb kunnen vinden, vandaar dat ik dit recept hier heb neergezet...
Bron
Noorse keuken....
Serveertip
Ook lekker met een bolletje vanilie of chocolade ijs erbij.En natuurlijk slagroom ;)