1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Sushi binnenstebuiten

Sushi binnenstebuiten

  • Japans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2010

Ingrediënten 6 personen


300 g. sushirijst
450 ml. water
3 mespunt zout
3 eetl. (rijst)azijn
2 eetl. suiker
3 vel. nori
150 g. tonijnfilet
1 stengel lente-ui
1½ theel. wasabi
0,5 komkommer
2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
3 eetl. sojasaus


Verder heb je nodig


Bamboe rolmatje, slagersfolie

Sushi binnenstebuiten
Sushi binnenstebuiten
Sushi binnenstebuiten
Sushi binnenstebuiten
Sushi binnenstebuiten
Sushi binnenstebuiten

Succes verzekerd..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst met koud water voorweken

Bereidingswijze

1. Spoel de rijst met koud water in een zeef tot er helder water van af komt.
2. Laat de rijst minimaal 20 minuten onder water weken.
3. Doe de rijst met het water en het zout in een breng het geheel aan de kook.
4. Laat de rijst op laag vermogen afgedekt ca. 10 minuten doorgaren.
5. Neem de pan van de plaat en laat de rijst nog 10 minuten met deksel nagaren.
6. Roer de suiker met de azijn los. Snijd de lente-ui in zeer dunne ringetjes en spatel dit
met het suiker/azijnmengsel door de rijst. Laat de rijst tot lichaamstemperatuur
afkoelen.
7. Snijd de tonijnfilet in repen van 1 cm. dikte. Snij ook de komkommer in repen.
8. Leg een velletje plasticfolie(geen krimpfolie) op een bamboe matje. Bestrooi met geroosterd sesamzaad.
9. Snij een norivelstrookje. 10. Verdeel rijst gelijkmatig(vingers nat maken) ca. 1 cm dik in de vorm van een rechthoek over de sesam. Leg in het midden de strook nori en leg hierop repen tonijn en komkommer. Smeer wasabi op de tonijn.
10. Rol strak op. Laat minimaal een half uur in de koelkast opstijven en snij daarna de sushi met een scherp nat mes(steeds opnieuw nat maken)

Serveertip

Serveer met Kikkoman sojasaus en eventueel in tempurabeslag gefrituurde blaadjes shiso.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top