1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Winterwildragout

Winterwildragout

Door: herman_hietbrink

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2010

Ingrediënten 4 personen


600 gram wild poelet
150 gram rookspek
100 gram knolselderij
100 gram wortel
100 gram ui
4 tenen knoflook
6 dl rode wijn
6 dl wild fond
2 laurierblad
4 kruidnagels
20 jeneverbessen
een kwart peperkoek
peper
zout
olijfolie



Een heerlijk najaars gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peper en zout de wildpoulet
snij knoflook en ui in kleine stukjes

Bereidingswijze

Neem een middel grote pan, doe daar olijfolie in en verhit die
zet de poulet aan in de hete olijfolie samen met de knoflook, ui, spekjes en specerijen
zorg ervoor dat de massa goed in beweging blijft door goed te roeren
voeg nu de rode wijn toe en zet pan op laag vuur
voeg de fond toe
laat dit alles circa 45 minuten stoven
snij na 30 minuten de knolselderij en wortel in kleine blokjes
voeg die blokjes toe aan de ragout tot de wortel "bijtgaar" is
de ragout nu afbinden met blokjes peperkoek
op het laatste moment eventueel op smaak brengen met peper en zout

Serveertip

Dit gerecht komt het best tot zijn recht na een paar dagen!!

Dit is erg lekker met rodekool en aardappelpuree of gebakken witlof



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herman_hietbrink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top