Lamsvlees en dadels in de tajine

  • Marokkaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2010
  • Lamsvlees en dadels in de tajine

    Lamsvlees en dadels in de tajine

    Lamsvlees en dadels in de tajine

Even wat snijwerk maar daarna een feest van smaak en geur!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eetl. olie om in te bakken
1000 gr. lamsvlees in blokjes
1 eetl. lamsvlees kruiden (slager)
1 ui in ringen gesneden
2 trostomaten in vieren gesneden
1 eetl. fijngehakte platte peterselie
1 teen knoflook fijgehakt
1 eetl. fijngehakte koriander of 2 theel. gedroogd blad
3/4 l. rundvlees bouillon
1 courgette in grove stukken
1 citroen (wassen) in plakken gesneden en bestrooid met zout en suiker
100 gr.dadels zonder pit
peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tajine,koekepan,magnetron,scherp mes,oven, enz..

Voorbereiding

Verwarm de tajine voor in de oven op 100 gr.
verhit 4 eetl. olie in de koekepan
bak het vlees om en om
strooi de lamsvleeskruiden over het vlees
voeg de ui, tomaat, peterselie en de koriander toe
doe er nog wat olie bij en bak nog 3 min.
breng op smaak met peper uit de molen
schep het geheel over in de tajine
giet de bouillon erbij tot alles net onder staat
sluit de pan en plaats in de magnetron
stel de magnetron in op 450 watt voor 25 min.
ondertussen de citroen plakken even om en om bakken in wat olie

Bereidingswijze

na 25 min. de tajine uit de magnetron pakken
de courgette, knoflook, dadels en citoen op het vlees leggen
lepel er wat kookvocht over
sluit de tajine en stel de magnetron nogmaals in op 450 watt voor 25 min.

Bron

nieuws.nl/recept en veel van mijzelf

Serveertip

verwarm de borden voor door ze even met heet water af te spoelen !!
schep het geheel voorzichtig om en serveer direct vanuit de tajine
Lekker met couscous of gestoomde krieltjes in de schil

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten