1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. provencaalse hapjes

provencaalse hapjes

Door: planco

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2010

Ingrediënten 4 personen


Recept voor 4 personen

voor de paprikasalade

3 el olijfolie extra vierge
2 rode paprika`s
2 gele paprika`s
1 teen knoflook, fijngesneden
2 tl verse tijm, fijngesneden
zout
versgemalen peper



voor de tapenade

250 g zwarte olijven zonder pit
2 ansjovisfilets
2 el kappertjes
1 grote teen knoflook
1/2 - 3/4 dl olijfolie extra vierge
peper



voor de geitenkaas met bieslook

150 g verse geitenkaas (Chavrine)
1 teen knoflook, geperst
15 g bieslook, fijngeknipt
1-2 stokbroden, in schuine sneetjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine

provencaalse hapjes
provencaalse hapjes

Paprikasalade, tapenade en geitensmeerkaas vormen, samen met wat stokbrood, een zonnig voorgerecht of borrelhapje. Lekker met een glas droge rode wijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Paprikasalade: verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de paprika`s, knoflook en tijm toe en roerbak deze ± 2 min. zachtjes. Zet het vuur op zijn laagst en smoor de groente afgedekt in ± 8-10 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper. Tapenade: maak in de keukenmachine een grove puree van de olijven, ansjovis, kappertjes en knoflook. Voeg in een dun straaltje, terwijl de motor draait, de olijfolie toe, zodat een dik smeerbare, grove pasta ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Geitenkaas met bieslook: meng de geitenkaas met de knoflook en bieslook. Breng op smaak met peper.

Serveertip

Laat de gerechtjes ± 30 min. bij kamertemperatuur op smaak komen. Serveer met het stokbrood

Bron

Delicios



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top