1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2010

Ingrediënten 4 personen


12 vastkokende middelgrote aardappelen,

geschild
4 eetl. gesmolten boter of bakproduct
mespunt korianderpoeder
mespunt komijnpoeder
mespunt paprikapoeder
mespunt kerriepoeder
zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Aardappelschilmesje, ovenschaal, evt. kwastje


Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen

Heerlijke krokant gebakken aardappelen uit de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.

Tip:

U kunt dit gerecht zonder de specerijen ook als neutrale aardappelen bereiden.



Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met een groene salade en gebakken kip.

Bron

MCD Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indygaia


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indygaia
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top