Eiersalade met truffelmayonaise

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.

Deze zelfgemaakte mayonaise smaakt 10x lekkerder dan uit een potje!

Deel dit recept

Ingrediënten
5 eieren
1el mosterd
1el witte wijnazijn
75ml truffelolie
150ml extra vergine olijfolie
ca. 175ml arachide- of zonnebloemolie
1tl. ansjovispasta
1 potje truffelcarpaccio
peper en zout
rozemarijncrackers
bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of staafmixer

Voorbereiding

Kook 4 eieren hard, laat schrikken, pellen en in wat grovere stukken snijden

Bereidingswijze

Mayonaise maken:
Doe in de keukenmachine of in de beker van de staafmixer 1 ei, mosterd, witte wijnazijn, truffelolie, peper en zout. Dit door elkaar mixen. Aanvankelijk druppelsgewijs, daarna in een dun straaltje, de olijfolie toevoegen, vervolgens de arachideolie toevoegen totdat de gewenste dikte is bereikt.
De fijngesneden eieren door 250g truffelmayonaise roeren. De eiersalade op de crackers scheppen en garneren met een plakje truffelcarpaccio

Bron

Smaak Vlijmen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mlk1 avatar

Doorsturen

Home Recepten