Eiersalade met truffelmayonaise
- Borrelhapje
- 20-30 min.
Deze zelfgemaakte mayonaise smaakt 10x lekkerder dan uit een potje!
Ingrediënten
5 eieren1el mosterd
1el witte wijnazijn
75ml truffelolie
150ml extra vergine olijfolie
ca. 175ml arachide- of zonnebloemolie
1tl. ansjovispasta
1 potje truffelcarpaccio
peper en zout
rozemarijncrackers
bieslook
Benodigdheden
keukenmachine of staafmixerVoorbereiding
Kook 4 eieren hard, laat schrikken, pellen en in wat grovere stukken snijden
Bereidingswijze
Mayonaise maken:
Doe in de keukenmachine of in de beker van de staafmixer 1 ei, mosterd, witte wijnazijn, truffelolie, peper en zout. Dit door elkaar mixen. Aanvankelijk druppelsgewijs, daarna in een dun straaltje, de olijfolie toevoegen, vervolgens de arachideolie toevoegen totdat de gewenste dikte is bereikt.
De fijngesneden eieren door 250g truffelmayonaise roeren. De eiersalade op de crackers scheppen en garneren met een plakje truffelcarpaccio
Bron
Smaak Vlijmen