Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zalm, preistengel, restje room: wat ga je daarvan maken? Gewoon aan de gang gaan! Aan tafel werd door mijn man en nichtje gezegd dat ik dit direct op Smulweb moest zetten. Zo viel het in de smaak. Het was inderdaad erg lekker en heel gemakkelijk te maken.
Ingrediënten 4 personen
4 stukken zalmfilet -10 gram boter -
1 prei (alleen het witte en lichtgroene deel) -
1 lente-uitje -
1 theelepel kerriepoeder -
peper, zout -
50 gram geraspte jong belegen kaas -
100 ml slagroom
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 421,74 kcal |
Koolhydraten | 2,61 g |
Eiwitten | 34,94 g |
Vetten | 29,90 g |
Benodigdheden
ovenschaalVoorbereiding
Snij het witte en lichtgroene deel van de prei en de lente-ui in hele kleine stukjes.
Kruid de zalmfilets met peper en zout.
Leg de zalmfilets (rauw zonder te bakken) naast elkaar in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden!).
Voeg de prei en de lente-ui toe en laat deze op een lage warmtebron zacht worden.
Doe het kerriepoeder erbij en bak dit al roerend even mee. Voeg de room en de kaas toe en breng alles aan de kook. Laat plm. 2 minuten zachtjes koken.
Giet de saus over de zalm.
Zet de zalm plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De zalm is dan precies goed. Niet droog en ook niet rauw.
Serveertip
Lekker met gegratineerde aardappelen en peultjes met worteltjes.