Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2010
  • Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven

    Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven

    Zalm met een romige prei-kerriesaus uit de oven

Zalm, preistengel, restje room: wat ga je daarvan maken? Gewoon aan de gang gaan! Aan tafel werd door mijn man en nichtje gezegd dat ik dit direct op Smulweb moest zetten. Zo viel het in de smaak. Het was inderdaad erg lekker en heel gemakkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken zalmfilet -
10 gram boter -
1 prei (alleen het witte en lichtgroene deel) -
1 lente-uitje -
1 theelepel kerriepoeder -
peper, zout -
50 gram geraspte jong belegen kaas -
100 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Snij het witte en lichtgroene deel van de prei en de lente-ui in hele kleine stukjes.
Kruid de zalmfilets met peper en zout.
Leg de zalmfilets (rauw zonder te bakken) naast elkaar in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden!).
Voeg de prei en de lente-ui toe en laat deze op een lage warmtebron zacht worden.
Doe het kerriepoeder erbij en bak dit al roerend even mee. Voeg de room en de kaas toe en breng alles aan de kook. Laat plm. 2 minuten zachtjes koken.
Giet de saus over de zalm.
Zet de zalm plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De zalm is dan precies goed. Niet droog en ook niet rauw.

Serveertip

Lekker met gegratineerde aardappelen en peultjes met worteltjes.

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 13-08-2012

Hallo Petra, ik heb dit recept vrijdag gegeten maar ipv kerrie heb ik een flinke lepel mosterd gebruikt en een scheutje witte wijn toegevoegd. Het was heerlijk,de zalm was niet droog, heerlijk boterzacht en de prei past er prima bij. Ik ga het zeker vaker maken, groetjes Susan

defrens avatar
defrens 19-04-2011

Klinkt lekker en ga ik zeker een keer proberen. Bedankt.

agent11 avatar
agent11 18-10-2010

ik heb het uitgeprobeerd met zeewolf. Zeer snel klaar en heel lekker!

mialubbe avatar
mialubbe 06-10-2010

Wat een lekker idee, ik sla het even op! Dank je wel.

ggiea avatar
ggiea 06-10-2010

Ik heb je recept meegenomen, lijkt me heerlijk. Laat het weten als ik het gegeten heb. Groeten Agnes

laatje11 avatar
laatje11 04-10-2010

Hij staat nu in de oven! Ruikt erg goed, belooft wel wat! Dank voor je recept..

adeline43 avatar
adeline43 01-10-2010

zo ontstaan de heerlijkste gerechten,neem hem graag mee.Groetjes, Adeline

mopskie avatar
mopskie 01-10-2010

lekker, ook bij andere vis lijkt me. bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten