1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Door: pwiggers

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2010

Ingrediënten 8 personen


8 mooie dunne plakken Parmaham -
1 bolletje (buffel) mozzarella -
8 gedroogde tomaatjes -
16 kleine zwarte olijven zonder pit -
4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers

Parmahamrolletjes met gedroogde tomaten en mozzare

Overheerlijke parmahamrolletjes met gedroogde tomaten en mozzarella

Overheerlijke parmahamrolletjes met gedroogde tomaten en mozzarella

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Snij de mozzarella in 8 lange stukjes. (Er mag wat mozzarella overblijven!)
Snij de gedroogde tomaten in smalle reepjes.

Leg op elke plak ham een reep mozzarella, wat reepjes gedroogde tomaat en wat gesneden basilicum. Rol de plakken voorzichtig op.
Zet de plakken ham met 2 olijven aan een cocktailprikker.

Serveertip

Garneer met wat gesneden basilicum. Eventueel als klein hapje (amuse) vooraf bij een diner of als borrelhapje.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top