Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2010
  • Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

    Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

    Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
8 mooie dunne plakken Parmaham -
1 bolletje (buffel) mozzarella -
8 gedroogde tomaatjes -
16 kleine zwarte olijven zonder pit -
4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cocktailprikkers

Bereidingswijze


Snij de mozzarella in 8 lange stukjes. (Er mag wat mozzarella overblijven!)
Snij de gedroogde tomaten in smalle reepjes.

Leg op elke plak ham een reep mozzarella, wat reepjes gedroogde tomaat en wat gesneden basilicum. Rol de plakken voorzichtig op.
Zet de plakken ham met 2 olijven aan een cocktailprikker.

Serveertip

Garneer met wat gesneden basilicum. Eventueel als klein hapje (amuse) vooraf bij een diner of als borrelhapje.

Laatste reacties

mikoo avatar
mikoo 09-04-2014

Heerlijk hoor, ik heb er demi zongedroogde tomaten voor gebruikt, buffel mozzarella en ook nog tomatenkaviaar. Heerlijk!

catharinaenrenze avatar
catharinaenrenze 23-12-2013

bedankt, veel van ons kerstmenu komt uit jouw koker, we zullen het ons goed laten smaken. groeten Catharina

hyacintje avatar
hyacintje 28-01-2012

Ik neem je recept mee, dank je.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 04-10-2010

Petra, Dit zijn zo van die heel lekkere ingredienten ik neem het dus ook mee. Groetjes, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten