1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Croissantpudding met karamel

Croissantpudding met karamel

  • Engels, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2010

Ingrediënten


100 gram suiker
2 eetlepels water
2 oudbakken croissants
1,75 dl slagroom
2 eetlepels bourbon(optioneel)
0,75 dl volle melk
2 eieren, losgeklopt


Verder heb je nodig


Klein ovenschaaltje van een halve liter. Steelpannetje


Een heerlijk nagerecht van Nigella Lawson

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.

Bereidingswijze

Scheur de croissants in stukken en doe ze in de ovenschaal.
Doe de suiker en het water in een pannetje en schud het pannetje tot de suiker is opgelost, zet het pannetje op matig tot hoog vuur.
Laat het suikerwater karameliseren door het te laten koken tot het een mooi goudbruin kleurtje heeft, dit duurt 3 tot 5 minuten.
Zet de pan van het vuur en roer er eerst de room door, trek je niets aan van het gespetter en gesis, en dan de bourbon en de melk.
Klop alles goed door elkaar en meng er dan, nog steeds kloppend, de eieren door.
Giet dit mengsel direct over de stukken croissant in het schaaltje en laat het 10 minuten staan.
Zet het schaaltje 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Nigella Express



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonono


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonono
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top