1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkensfiletrollade met witte wijnsaus

Varkensfiletrollade met witte wijnsaus

Varkensfiletrollade met witte wijnsaus
Varkensfiletrollade met witte wijnsaus
Varkensfiletrollade met witte wijnsaus
Varkensfiletrollade met witte wijnsaus
  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2010

Een heerlijk gevolg van een keer met witte wijn experimenteren.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


1 grote varkensfiletrollade (750 g - 1 kg)
50 g roomboter (of 4 el vloeibaar braadproduct)
1 ui
1 rode ui
3 teentjes knoflook
250 gr champignons
150 ml droge witte wijn
1 takje rozemarijn


Voorbereiding

Laat de rollade op kamertemperatuur komen
Snij de uien in stukjes en de champignons in schijfjes
Snij twee knoflookteentjes in de lengte in kleine partjes
Maak kleine inkepingen met een scherp mes in de rollade en vul deze met de knoflookpartjes.

Bereidingswijze

In braadpan op matig vuur boter smelten. Als bijna alle schuim van boter is weggetrokken, rollade in pan leggen en aanbraden. Rollade met behulp van vleestang of houten spatel en vleesvork paar keer omdraaien, zodat vlees rondom lichtbruin wordt.
Vuur laag draaien en rollade met deksel schuin op pan in 50 min. tot 1 uur gaar braden (afhankelijk van gewicht). Ondertussen in koekenpan uien, champignons bakken en dan de knoflook er boven uitpersen. Vuur uit en rozemarijnnaaldjes toevoegen.
Als het vlees gaar is uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Intussen wijn in pan schenken, aanbaksels losroeren, champignonmengsel toevoegen en jus even laten doorkoken. Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. Rollade met groot mes in dunne plakken snijden.

Serveertip

Lekker met peultjes en krieltjes uit de oven van ruthbrock in haar "dat wordt smullen recept"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top