1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Lekkerste SpareRibs ooit

Lekkerste SpareRibs ooit

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2010

Ingrediënten 4 personen


Ongemarineerde ribbetjes van de slager (750gr p/p)
Conimex hot marinade mix
ketjap (literfles)
Sambal



Koop ongemarineerde ribbetjes bij de slager. (750Gr p/p voor een flink portie)
Doe ruime hoeveelheid water in grote pan en voeg per liter water 100ml Ketjap toe + paar eetlepes sambal.
Laat water koken en doe de ribbetjes erin.
20 minuten laten koken en daarna vuur onder de pan uit en min. 12-24 uur laten staan.
Hoe langer hoe beter!
Daarna de ribbetjes 30 min. in de marinade en op de bbq of onder de gril.
niet te lang naar het vlees kijken anders valt ie van het bot ;-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koop ongemarineerde ribbetjes bij de slager. (750Gr p/p voor een flink portie)
Doe ruime hoeveelheid water in grote pan en voeg per liter water 100ml Ketjap toe + paar eetlepes sambal.
Laat water koken en doe de ribbetjes erin.
20 minuten laten koken en daarna vuur onder de pan uit en min. 12-24 uur laten staan.
Hoe langer hoe beter!

Bereidingswijze

Daarna de ribbetjes 30 min. in de marinade van conimex.
Niet te veel marinade in 1x aanmengen met olijfolie en lekker kliederen met de handen tijdens het insmeren.
Daarna op de bbq of onder de gril. (max 10 min.) Voor het knapperige korstje.
niet te lang naar het vlees kijken anders valt ie van het bot ;-)

Serveertip

Je kunt een chili of andere spare rib saus over de ribbetjes smeren tijdens het grillen.

Bron

Gehoord



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van double0seven


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van double0seven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top