canard boscu

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-1999

Eendenborst in tijm/vanille saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eendenborsten, 100 g boter, 0,5 l wildfond, zout, peper, 1 dl rode wijn, 1 dl distillaat (b.v. armagnac), 1 dl honing, 2 dl grapefruitsap, 2 takjes tijm, 2 vanille- stokjes, 1 rode grapefruit, andijvie en witlof, aardappelen, aardbeien, sherry-edik
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Andijvie en witlof fijnsnijden en mengen met stukjes aardbei: aanmaken met de sherry-edik
Snij de aardappelen in schijfjes.

Bereidingswijze

Braad de eendenborsten: eerst 5 min in boter op de "vleeskant", vervolgens 20 minuten op het eigen vet.
Maak een saus van het braadvet, de wildfond, rode wijn en honing met de vanille stokjes. Voeg 5 min voor het einde de tijm toe.
Bak de aardappel schijfjes.

Serveertip

Garneer met partjes rode grapefruit.
Wijn: Cote Rotie, St. Emilion, Amarone.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten