heerlijke witlofsalade met appel, rozijnen en walnoten

4 struikjes witlof-
sap van ½ citroen-
1 appel (liefst Elstar)-
½ rode paprika-
2 eetlepels gewassen rozijnen-
2 eetlepels volle yoghurt-
1 eetlepel mayonaise-
peper, zout-
2 theelepels honing-
3 eetlepels walnoten-
2 eetlepels gehakte peterselie-
(eventueel 2 eetlepels uitgebakken magere spekreepjes)
Een heerlijke zachte salade met weinig calorieën. Het zoete van de rozijnen combineert heel goed met het licht bittere van de witlof en het friszure van de appel. Een lekker bijgerecht.
Was de struikjes witlof. Verwijder de uiteinden. Snij de witlof in smalle reepjes.
Vermeng de witlof met het citroensap zodat de witlof niet bruin wordt.
Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukjes.
Was de paprika. Snij de paprika in kleine stukjes.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, peper, zout en honing (naar smaak).
Meng de witlof, appel, paprika en rozijnen door elkaar.
Meng de dressing door de salade.
Garneer met de geroosterde walnoten en peterselie
Gebakken spekreepjes door de salade maken de salade iets pittiger en nog lekkerder!
Smulfantasie 15-12-2012
Verrukkelijk!Ziet er (in tegenstelling tot foto) ook heel aantrekkelijk uit door het groen van peterselie, het rood v.d. paprika. Ook voor een feestelijk diner geschikt. Misschien maken de spekreepjes de foto onaantrekkelijk?