Italiaanse boerenkoolstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Italiaanse boerenkoolstamppot

    Italiaanse boerenkoolstamppot

    Italiaanse boerenkoolstamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
olijfolie
3 rode uien
4 eetlepels mascarpone
1 fijne slagersrookworst
4 dunne plakjes Italiaanse rauwe ham
2 teentjes knoflook
800 g kruimige aardappelen voorgekookt
500 g boerenkool gesneden
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 639,23 kcal
Koolhydraten 50,81 g
Eiwitten 29,29 g
Vetten 33,38 g

Voorbereiding

Kook de aardappelen met de boerenkool in een laagje water met wat zout in een grote diepe pan in 15-20 minuten gaar
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp alles fijn.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rauwe ham in reepjes

Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook en uien. Bak de ui in een scheutje olie 4 minuten. Bak de hamreepjes en knoflook vervolgens 1 minuut mee.
Roer het uimengsel, de mascarpone en naar smaak zout en peper door de boerenkool.
Snijd de worst in stukjes. Verdeel de boerenkool en de worst over 4 warme borden.

Bron

jumbo

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten