Italiaanse boerenkoolstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
olijfolie3 rode uien
4 eetlepels mascarpone
1 fijne slagersrookworst
4 dunne plakjes Italiaanse rauwe ham
2 teentjes knoflook
800 g kruimige aardappelen voorgekookt
500 g boerenkool gesneden
zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 639,23 kcal |
Koolhydraten | 50,81 g |
Eiwitten | 29,29 g |
Vetten | 33,38 g |
Voorbereiding
Kook de aardappelen met de boerenkool in een laagje water met wat zout in een grote diepe pan in 15-20 minuten gaar
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp alles fijn.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rauwe ham in reepjes
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook en uien. Bak de ui in een scheutje olie 4 minuten. Bak de hamreepjes en knoflook vervolgens 1 minuut mee.
Roer het uimengsel, de mascarpone en naar smaak zout en peper door de boerenkool.
Snijd de worst in stukjes. Verdeel de boerenkool en de worst over 4 warme borden.
Bron
jumbo