Lamsrack met honing-muntjus

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2010
  • Lamsrack met honing-muntjus

    Lamsrack met honing-muntjus

    Lamsrack met honing-muntjus

  • Lamsrack met honing-muntjus

    Lamsrack met honing-muntjus

    Lamsrack met honing-muntjus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 600 gram panklare broccoli
• 4 eetlepels olijfolie
• 4 lamsracks
• 2 teentjes knoflook
• 2 deciliter bouillon/vleesfond
• 2 deciliter witte wijn
• 1 eetlepel honing
• 2 eetlepel koude boter
• 4 takjes munt
4 takjes tijm (voor op de botjes in vuur steken) oefenen
• 1 rode chilipeper
• 3 eetlepels citroensap
• zout /rode wijnzeezout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
24 sept 2010 bij Hayley Anne

Bereidingswijze

-Oven voorverwarmen op 200º C.
-Hak de teentjes knoflook fijn.
-Snijd de muntblaadjes fijn.
-Verwijder de zaadjes en hak de spaanse peper zeer fijn.
-Kook de broccoli beetgaar en laat het uitlekken.

Bereiding
-Oven voorverwarmen op 200º C.
-Hak de teentjes knoflook fijn.
-Snijd de muntblaadjes fijn.
-Verwijder de zaadjes en hak de spaanse peper zeer fijn.
-Kook de broccoli beetgaar en laat het uitlekken.

In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de lamsracks rondom bruin bakken.
Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Lamsracks in oven in 8 minuten (175 graden) van binnen rose braden.

Intussen in bakvet helft van knoflook 30 seconden bakken.
Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken. Aanbaksels losroeren.
Boter en munt door jus roeren, jus op smaak brengen met zout en peper.

Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.

Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 seconden zachtjes bakken.

Broccoli toevoegen en nog 4 minuten roerbakken tot broccoli warm is.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.

Jus erover schenken.

Bron

internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten