Andijviesalade

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2010
  • Andijviesalade

    Andijviesalade

    Andijviesalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 g pijnboompitten
5 el olijfolie
250 gr champignons, in kwarten
1 sinaasappel, uitgeperst
2 tl grove mosterd
250 gr andijvie fijngesneden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 min. Schenk de helft van het sinaasappelsap erbij en kook nog 2 min. Laat ca. 10 min. afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Maak in een schaal een dressing van de rest van het sinaasappelsap, de mosterd en de rest van de olie. Voeg de andijvie en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.

Bron

Allerhande

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten