Glutenvrije kruidnoten

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Glutenvrije kruidnoten

    Glutenvrije kruidnoten

    Glutenvrije kruidnoten

lekkere kruidnoten voor mensen met een allergie.
Dit lekkere recept is glutenvrij, melkeiwitvrij en laag in fructose.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g glutenvrij meel (bv rijstmeel)
1 tl bakpoeder
150 g glucose (dextrose) evt te vervangen door 100 g suiker.
1 ei
snufje zout
50 g kokos vet (of plantaardige margarine)
2 tl koekkruiden
1 tl kaneel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 366,01 kcal
Koolhydraten 53,78 g
Eiwitten 4,12 g
Vetten 14,61 g
Benodigdheden
oven, mixer deeghaken

Voorbereiding

Verwarm oven voor op 150 C.
Meng meel, glucose, zout, kruiden en bakpoeder door elkaar. Verwarm het vet (margarine) een beetje en meng het door het mengsel, voeg het ei toe en kneed alles met de deeghaken tot een mooie deegbal. Voeg zonodig een beetje water toe als het te droog blijft. Maak balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op bakpapier met een paar cm ruimte ertussen (het recept is voor 1 bakblik vol)

Bereidingswijze

Bak de kruidnoten in 20 min gaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matthijsdekker avatar
matthijsdekker

Doorsturen

Home Recepten