Monchoutaart
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Heerlijk gebak naar origineel oma´s recept, neem nooit genoegen met andere recepten voor Monchoutaart! Elke verjaardag gaat deze taart als eerste op!
Ingrediënten 8 personen
- 200 gram Bastognekoeken- 75 gram margarine
- 250 ml gekoelde slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 200 gram Monchou
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 blik vlaaivulling kersen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 520,32 kcal |
Koolhydraten | 52,87 g |
Eiwitten | 4,45 g |
Vetten | 32,00 g |
Benodigdheden
Bakvorm 24-26 cmVoorbereiding
Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met boter.
Bereidingswijze
1. Verkruimel de
Bastognekoeken in een
keukenmachine tot fijn
kruim.
2. Smelt de boter zonder dat
het verkleurt en meng dit
met het Bastognekruim.
3. Verdeel het koekmengsel
over de bodem en strijk
glad met de bolle kant van
een lepel. Zet de
springvorm in de koelkast.
4. Meng de Monchou met de
basterdsuiker tot een
smeuiig geheel.
5. Klop de slagroom met de
slagroomversteviger stijf
en meng dit voorzichtig
met de hand door het
Monchou-mengsel.
6. Verdeel het Monchou-
mengsel over de uitgeharde
koekbodem en laat dit
minimaal een uur afgedekt
in de koelkast opstijven.
7. Ongeveer een uur voor het
serveren stort je de
inhoud van het blik met de
vlaaivulling op het
Monchou-mengsel, zet dan
nog een uur terug in de
koelkast.
8. Haal de taart pas uit de
springvorm vlak voor het
serveren i.v.m. uitlopen
van de vlaaivulling.
Bron
Oma
Serveertip
De taart is erg machtig dus kan voor niet zulke grote eters ook gemaakt worden voor 10-12 personen.