Monchoutaart

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2010

Heerlijk gebak naar origineel oma´s recept, neem nooit genoegen met andere recepten voor Monchoutaart! Elke verjaardag gaat deze taart als eerste op!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 200 gram Bastognekoeken
- 75 gram margarine
- 250 ml gekoelde slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 200 gram Monchou
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 blik vlaaivulling kersen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakvorm 24-26 cm

Voorbereiding

Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met boter.

Bereidingswijze

1. Verkruimel de
Bastognekoeken in een
keukenmachine tot fijn
kruim.
2. Smelt de boter zonder dat
het verkleurt en meng dit
met het Bastognekruim.
3. Verdeel het koekmengsel
over de bodem en strijk
glad met de bolle kant van
een lepel. Zet de
springvorm in de koelkast.
4. Meng de Monchou met de
basterdsuiker tot een
smeuiig geheel.
5. Klop de slagroom met de
slagroomversteviger stijf
en meng dit voorzichtig
met de hand door het
Monchou-mengsel.
6. Verdeel het Monchou-
mengsel over de uitgeharde
koekbodem en laat dit
minimaal een uur afgedekt
in de koelkast opstijven.
7. Ongeveer een uur voor het
serveren stort je de
inhoud van het blik met de
vlaaivulling op het
Monchou-mengsel, zet dan
nog een uur terug in de
koelkast.
8. Haal de taart pas uit de
springvorm vlak voor het
serveren i.v.m. uitlopen
van de vlaaivulling.

Bron

Oma

Serveertip

De taart is erg machtig dus kan voor niet zulke grote eters ook gemaakt worden voor 10-12 personen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 28-11-2015

Deze ga ik maken voor mijn verjaardag. Kan ik dit dag ervoor doen?

SmulEs avatar
SmulEs 21-09-2013

Helaas las ik pas na afloop de reactie dat het 75 gram boter zou moeten zijn, de bastognekoeken dreven in de boter en de boter drupte aan de onderkant uit de springvorm! Verder heerlijk.

yvonnevn avatar
yvonnevn 20-05-2013

Van het weekend gemaakt en men heeft er van gesmuld!

jeanine804 avatar
jeanine804 09-01-2013

Het moet natuurlijk 75 gram roomboter/margarine zijn....

adeline43 avatar
adeline43 19-10-2012

Ik heb hem afgelopen dinsdag gemaakt en hij is echt heerlijk.Omdat ik een grotere springvorm heb genomen, heb ik van alles ietsjes meer gebruikt.Vandaag mag ik er 3 maken voor het buurtfeest bij mijn dochter!Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 21-08-2012

Bedankt!!!!Groetjes, Adeline

jeanine804 avatar
jeanine804 21-08-2012

Die slagroomversteviger staat nou eenmaal in het recept dus gebruik ik `m ook, nog nooit zonder geprobeerd!

moon6 avatar
moon6 01-07-2012

lekker hoor, heb net Het eerste stuk op ... Mmmmmmm Groetjes, Simone

moon6 avatar
moon6 01-07-2012

lekker hoor, heb net Het eerste stuk op ... Mmmmmmm Groetjes, Simone

Wendy5738 avatar
Wendy5738 14-02-2012

Heerlijk! Ik heb ipv magarine roomboter gebruikt voor de bodem. Natuurlijker en nog lekkerder..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten