Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

  • Amerikaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2010
  • Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

    Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

    Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

  • Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

    Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

    Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

  • Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

    Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

    Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kleine witte kool of spitskool
3 middelgrote wortelen
1 kleine ui
1 klein blik ananasstukjes
200 ml sour cream (zure room)
2-3 el mayonaise
zout
peper
Worcestershire sauce
½ bosje bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, groot mes, klein mes, rasp, mengbeker, garde, zeef, kommetje, grote (mixer)kom/slaschaal, houten lepel; evt. keukenmachine.

Voorbereiding

Maak de groente schoon, rasp de wortelen grof en de ui heel fijn. Schaaf of snijd de kool zo fijn mogelijk, evt. in de keukenmachine. Giet de ananas af in de zeef en vang het sap op in een kommetje. Snijd de stukjes ananas in kleine blokjes. Hak de bieslook zo fijn mogelijk.

Bereidingswijze

Maak de groente schoon, rasp de wortelen grof en de ui heel fijn. Schaaf of snijd de kool zo fijn mogelijk, evt. in de keukenmachine. Giet de ananas af in de zeef en vang het sap op in een kommetje. Snijd de stukjes ananas in kleine blokjes. Hak de bieslook zo fijn mogelijk.
Vermeng de groenten en de ananas in een grote kom.
Doe in de mengbeker sour cream, mayonaise, zout, peper en een paar druppels Worcestershire sauce en de helft van het ananassap. Klop met de garde tot een gladde saus. Proef even, maak op smaak en voeg eventueel nog wat ananassap toe. Roer de gehakte bieslook erdoor.
Giet de saus over de groentemix; roer alles goed door en zet minstens een uur koud weg om de smaken goed te laten vermengen.
Deze salade is, mits goed afgedekt, 3-5 dagen houdbaar in de koelkast, dus geen probleem als er wat overblijft. De smaak van rauwe kool en ui wordt dan weliswaar iets scherper, maar kan weer worden verzacht door toevoeging van wat met melk aangelengde mayonaise.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en een hamburger of vissticks!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 30-09-2010

Een handje rozijnen erdoor is ook lekker(vooral de volgende dag)

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 27-09-2010

Wilde dit al heel lang maken, dit recept is zo uitnodigend dat ik nu echt aan de slag ga!

dolinda2 avatar
dolinda2 26-09-2010

Ik heb het meegenomen, lijkt me heerlijk. Ik ga dit zeker eens proberen, bedankt, groetjes Dolinda

deonart avatar
deonart 25-09-2010

Deze neemt ik zeker mee. Dit is een combinatie van smaken die ik ook ken en zeker met deze ingrediënten een treffer in smaak. Zal het proberen. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten