Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)

  • Marokkaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2010
  • Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)

    Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)

    Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pak filodeeg (diepvries, (225 g)
1 kippenbouillontablet
125 g boter of margarine
1 ui
3 takjes koriander
6 sprietjes knoflookbieslook
500 g (scharrel)kipfilet
1 eetlepel knoflookpuree op olie (potje)
1 envelopje saffraandraadjes
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
zout
(versgemalen) zwarte peper
2 zakjes garneeramandelen (a 45 g)
3 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel citroensap
6 (scharrel)eieren M
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
ronde taart- of pizzavorm doorsnede ca. 28 cm

Voorbereiding

filodeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In pan 3 dl water met bouillontablet aan de kook brengen en al roerende oplossen. Boter (in steelpan of magnetron) smelten. Ui pellen en raspen. Kruiden in kopje fijnknippen. Kipfilets in stukjes snijden. In pan kipstukjes met geraspte ui, knoflookpuree, kruiden, saffraan, 1 theelepel kaneelpoeder, gemberpoeder, zout, peper en helft van gesmolten boter door elkaar scheppen. Bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en kip in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. Laten afkoelen en in keukenmachine fijnmalen. Poedersuiker en rest van kaneelpoeder erdoor mengen. Vorm bestrijken met gesmolten boter. 3 Vellen filodeeg erin leggen en elk vel bestrijken met boter. Hierop weer 3 vellen deeg leggen en bestrijken met boter

Bereidingswijze

1/3 Deel van amandelmengsel over bodem strooien. Met schuimspaan stukjes kip uit stoofvocht nemen, laten uitlekken en op bord scheppen. Stoofvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot helft inkoken. Citroensap erdoor roeren. In kom eieren loskloppen en al kloppend aan stoofvocht toevoegen. Blijven roeren tot eieren stollen en soort roerei ontstaat. Helft van eimengsel in deegbodem scheppen. Hierover stukjes kip en rest van ei verdelen. Overlappende velletjes deeg over vulling vouwen. Rest van velletjes deeg erop leggen en bestrijken met boter. Rest van amandelmengsel erover strooien en met mes ruitpatroon erin maken.Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In oven pastei ca. 25 minuten bakken

Bron

ah

Serveertip

Laten afkoelen tot lauwwarm, voorzichtig uit vorm halen en op schaal serveren.

Laatste reacties

mansterkas avatar
mansterkas 18-04-2011

Dit lijkt me ontzettend lekker maar ook ontzettend veel werk. Ik neem het recept toch mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten